Vom putea ieși din case după ora 23:00? Anunțul făcut de Raed Arafat

0
370

Vom putea ieși din case după ora 23:00? Anunțul făcut de Raed Arafat

Secretarul de stat, Raed Arafat, a anunţat, joi seară, după şedinţa CNSU, că se propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Raed Arafat: ”A fost prezentată analiza întregii situații, cu toate aspectele semnalate de INSP. Propunerea e de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Păstrăm măsurile de până acum.”

Raed Arafat a declarat că autoritățile se vor axa pe măsuri zonale și locale unde, dacă va fi cazul, se poate impune, inclusiv carantinarea unei localități.

”În București am avut aproximativ 2.000 de cazuri în două zile. Fiecare dintre noi trebuie să respecte măsurile. Portul măștii, igiena, distanțarea, telemunca sunt vitale”, a mai adăugat secretarul de stat.

Raed Arafat a subliniat: ”De sărbători încercați să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Asta ne va permite să trecem mai ușor peste ce va urma. Hotărârea de Guvern cu aceste măsuri va fi adoptată vineri de guvern. Rămâne totul limitat: petreceri de sute de oameni, e clar nu”.

Arafat a făcut un apel la români să respecte măsurile de protecţie pe perioada sărbătorilor de iarnă.

”Să vorbim deschis despre ce urmează în perioada sărbătorilor. E foarte important ca persoană, fiecare ce va face, ca familie ce va face. În Bucureşti, numai în ultimele două zile, am avut un număr de cazuri aproape de 2.000 două zile şi azi 1.700. Asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemului sanitar în următoarea perioadă. Trebuie ca toată lumea să respecte portul măştii peste tot, distanţarea, măsurile de igienă, măsurile de telemuncă sau muncă la domiciliu sau combinarea cu separarea în două grupupri a celor care merg la lucru. De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi a celor din familia dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal”, a mai afirmat Raed Arafat.

Acesta a explicat că circulaţia pe timpul nopţii va fi înterzisă în continuare, toate limitările urmând a fi în vigoare.

”Toate limitările care au fost până acum se aplică mai departe. Dacă vorbim de petreceri de sute de oameni, mii de oameni în stradă, asta clar nu. (…) Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani în centru în care să se întâlnească populaţia”, a mai precizat şeful DSU.

Potrivit acestuia, pârtiile vor fi deschise, dar respectând toate regulile în jurul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here