Polițiștii Rutieri din Dolj au Aplicat Peste 200 de Amenzi și au Suspendat 51 de Permise de Conducere

0
17

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj au desfășurat acțiuni pentru siguranța traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

Acțiuni și Rezultate

Polițiștii au utilizat aparate radar, etiloteste și drugteste pentru a identifica șoferii care încalcă regimul legal de viteză sau conduc sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise. În cadrul acestor acțiuni, au fost legitimate și verificate peste 430 de persoane și controlate aproximativ 410 autovehicule. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei.

De asemenea, 51 de șoferi au avut permisele de conducere suspendate, fiind considerați un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Totodată, trei autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic au fost oprite din circulație, iar certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor.

Șoferi Sub Influența Substanțelor Psihoactive și Alcoolului

În noaptea de 31 mai spre 1 iunie, la ora 00:12, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 33 de ani din Craiova conducând un autoturism pe strada Împăratul Traian. Un alt tânăr de 30 de ani din comuna Cerăt a fost depistat conducând un autoturism pe strada Troiței din aceeași localitate. Testările au indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. Persoanele au fost conduse la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, iar în ambele cazuri s-au întocmit dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași noapte, la ora 01:20, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Poiana Mare au depistat un bărbat de 52 de ani din comuna Ghidici, conducând un autoturism pe DN 55A. Testarea etilotest a indicat 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. O altă persoană, un tânăr de 32 de ani din comuna Piscu Vechi, a fost depistată la ora 01:54 conducând sub influența alcoolului, cu un rezultat de 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri, s-au întocmit dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului.

Conducere fără Permis și Sub Influența Alcoolului

În cursul zilei de 31 mai, la ora 18:24, polițiștii din cadrul Secției nr. 15 Poliție Rurală Filiași au fost sesizați despre un eveniment rutier pe strada Dăogarilor. Un tânăr de 30 de ani din comuna Grecești a pierdut controlul direcției și a intrat în șanțul de colectare a apelor pluviale. Testarea etilotest a indicat 1.11 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar verificările au relevat că tânărul nu deținea permis de conducere. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Prin aceste acțiuni, polițiștii doljeni continuă să își desfășoare activitatea pentru a asigura siguranța traficului rutier și pentru a preveni incidentele periculoase pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here