IPJ Dolj Are un Nou Șef: Alexandru Ionuț Leuțu-Cotroceanu

0
14

Începând cu 30 mai 2024, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Dolj are un nou șef împuternicit: comisarul-șef Alexandru Ionuț Leuțu-Cotroceanu. Acesta preia conducerea IPJ Dolj după ce a fost la conducerea Direcției Siguranță Școlară din cadrul Poliției Române.

Despre Alexandru Ionuț Leuțu-Cotroceanu

Conform CV-ului publicat de IPJ Dolj, Alexandru Ionuț Leuțu-Cotroceanu, în vârstă de 41 de ani, și-a început cariera de polițist în 2004 ca agent la Secția 13 din București. A absolvit Liceul Militar „Neagoe Basarab” din Buzău și Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. De asemenea, are studii superioare și un masterat la Universitatea „Spiru Haret” din București, precum și două cursuri de formare profesională postuniversitară: unul la Institutul de Studii pentru Ordine Publică și altul la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Experiența Profesională

În perioada martie 2023 – 29 mai 2024, Alexandru Ionuț Leuțu-Cotroceanu a condus Direcția Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Anterior, a lucrat la Serviciul Control Intern din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) și între 2007 și 2009 a fost încadrat la Serviciul de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul DGPMB.

Echipa de Conducere

Alexandru Ionuț Leuțu-Cotroceanu îi are ca adjuncți pe comisarul-șef Laurențiu Dumitrescu-Bănuț, fostul șef împuternicit al IPJ Dolj până pe 30 mai, și pe comisarul-șef Adrian Dan.

Prin această numire, IPJ Dolj continuă să își consolideze echipa de conducere cu profesioniști cu experiență în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here