Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan demiși din funcții

0
408
Andreea Moldovan (S), secretar de stat in Ministerul Sanatatii, director medical al Spitalului de Boli infectioase din Brasov, si Vlad Voiculescu (D), ministrul Sanatatii, sustin o conferinta de presa, in Bucuresti, marti, 30 martie 2021. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Premierul României, Florin Cîțu a anunțat faptul că a trimis documentele prin care Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan vor fi demiși din funcții. Ministrul interimar al Sănătății va fi Dan Barna.

Totul a pornit după ce Ministerul Sănătății a anunțat în Monitorul Oficial un ordin care prevede schimbarea regulilor de carantinare fără ca premierul Cîțu să fie anunțat.

Marți a fost elaborat un ordin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. Un factor principal ar fi testarea COVID, rata de incidență și gradul de ocupare al paturilor de la secția ATI. Acest ordin a fost semnat de către secretarul de stat Andreea Moldovan și ulterior publicat în Monitorul Oficial.

Prefectul Capitalei susține că nu i-a fost adus la cunoștință publicarea ordinului. Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Cu cât o localitate deține mai multe puncte, cu atât șansele ca ea să intre în carantină sunt mai mari.

Rata de incidență cumulată în 14 zile depășește trei la mie atunci va putea fi instituită carantina, iar singura șansă de a ieși din carantină este scăderea ratei de incidență sub trei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here