Craiova Primesc 47 de Milioane de Euro pentru Modernizarea Rețelei de Termoficare

0
17

Craiova va beneficia de o finanțare de 47 de milioane de euro pentru modernizarea conductelor de termoficare, conform contractelor semnate astăzi de Ministerul Energiei. Această finanțare face parte dintr-un proiect național ce include și orașele Constanța și Cluj-Napoca, cu o valoare totală de aproape un miliard de lei (192 de milioane de euro), potrivit economica.net.

Detalii despre Finanțare

Ministerul Energiei a declarat că 700 de milioane de lei, aproximativ 70% din finanțarea totală, sunt acoperite prin sume nerambursabile din Fondul de Modernizare al Comisiei Europene. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a subliniat importanța accesării acestor fonduri de către autoritățile locale, menționând că resursele sunt limitate și se vor epuiza rapid.

Proiectul de Modernizare în Craiova

Craiova va folosi finanțarea primită, echivalentă cu 235 de milioane de lei, pentru reabilitarea a 20 de kilometri din rețeaua de termoficare. Proiectele din Constanța și Cluj-Napoca vor primi 248 de milioane de lei, respectiv 252 de milioane de lei, pentru reabilitarea aceleiași lungimi de rețea, toate conform celor mai înalte standarde.

Apel pentru Depunerea de Proiecte

Ministrul Burduja a încurajat autoritățile locale din întreaga țară să depună proiecte pentru modernizarea rețelelor de termoficare înainte de epuizarea fondurilor disponibile. Printre orașele care pregătesc proiecte pentru reabilitarea termoficării se numără Arad, Timișoara și Ploiești. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este sfârșitul lunii iunie.

Aceste inițiative vor contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii de termoficare și la creșterea eficienței energetice în cele trei orașe mari din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here