”Interdicție pe viață”! Declarație dură a președintelui Istanbul BB referitoare la brigada de arbitrii români

0
396

”Interdicție pe viață”! Declarație dură a președintelui Istanbul BB referitoare la brigada de arbitrii români

Preşedintele clubului Istanbul BB, Goksel Gumuşdag, a declarat, joi, la revenirea la Istanbul după meciul cu PSG din Liga Campionilor, că solicită interdicţie pe viaţă pentru arbitri în urma incidentului al cărui protagonist a fost Sebastian Colţescu.

“8 decembrie este acum o seară intrată în istorie ca fiind una de luptă împotriva rasismului. 8 decembrie nu va fi doar un simbol pentru Başakşehir, ci şi pentru sportul mondial. Sunt mândru că sunt preşedintele acestei echipe. Discuţiile cu UEFA au decurs foarte bine, mulţumesc UEFA.

Am pregătit astăzi o scrisoare pentru Aleksander Ceferin, o vom înainta mâine. Îi vom mulţumi şi în acelaşi timp cerem să ştim dacă au existat la Comisia de Disciplină din ţara arbitrilor şi la Comisia de Disciplină a UEFA vreo apărare a acestor arbitri. Noi ne-am arătat atitudinea în faţa tuturor. Acum este rândul UEFA. Trebuie ca în cazul acestor arbitri să se dicteze interdicţie pe viaţă. Noi asta cerem.

Bineînţeles că au început apărarea, ancheta, dar noi avem dreptate să cerem asta şi nu există motiv de supărare, toată lumea ar trebui să se gândească, trebuie să ne gândim profund. Trebuie să se dicteze o astfel de pedeapsă încât nimeni din lume să nu mai aibă curajul să facă asta. De aceea data de 8 decembrie este pentru tot sportul mondial o seară a rezistenţei”, a spus Gumuşdag.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost oprit, marţi, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă, Sebastian Colţescu, a folosit cuvântul “negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here