marți, martie 2, 2021

Oficial UEFA, verdict crunt pentru Colțescu după scandalul de la Paris: „Și-a încheiat cariera de arbitru!”

Must Read

Australian Open: Simona învinsă

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams cu 2-0 în sferturile de finală ale Australian Open (6-3, 6-3),...

Locuință cuprinsă de foc. VEZI care a fost cauza incendiului

Incendiu în Slatina, acoperișul unei locuințe, bunurile și mai multe camere au luat foc. Incidentul a avut loc în...

Interviu Teodora Modan

În data de 27 ianuarie 2021, echipa „Gazeta Olteniei” a avut onoarea să o intervieveze pe Modan Teodora o...

România – Franța, 13.02.2002. Francezii ne-au făcut „țigani” – nu a fost considerat rasism.

Irina Begu – Caroline Garcia, primul tur al turneului de la Charleston, 2016. „Nu pot să cred că mă bate o țigancă”, declară Caroline Garcia în timpul partidei – nu a fost considerat rasism, meciul se joacă (măcar și-a cerut scuze la final).

CFR Cluj – Slavia Praga, 20.08.2019. Suporterii echipei adverse scandează „țiganii, țiganii” – meciul continuă, nu e considerat rasism.

Napoli – Steaua București, 2010. Italienii ne spun că suntem „o rasă de rahat, neam de țigani de rahat” – partida se joacă, nu este considerat rasism.

19.04.2010. Umoristul Jonathan Lambert execută ceea ce el a numit “salutul romanesc”: s-a ridicat în picioare, s-a aplecat puțin, a întins mâna și a rostit rugător: “Vă rog, domnule!” (români=cerșetori) – Lambert e bine mersi, nu a fost considerat rasism.

06.09.2012, înainte de România-Franța, în timpul emisiunii „Les Guignols de L’Info”: „Nu sunt sigur că meciul va începe pentru că atunci când arbitrul va arunca moneda în aer pentru a stabili împărțirea terenului, nu e sigur că o să cadă pe pământ, cu toți românii ăia acolo. […] Se știe că sportul național în România nu este fotbalul, ci cerșitul. […] Trebuie să ne temem de contactul direct cu românii pentru că au păduchi” – „este doar o ironie”, nu a fost considerat rasism.

Simona Halep – Sloane Stephens, 10.06.2018. Halep câștigă Roland Garros. „O româncă a câştigat la Roland Garros”, este mesajul care însoţeşte fotografia, iar personajul care apare în caricatură strigă pe străzi: „Fiare vechi, fiare vechi” – „doar o caricatură”, nu e considerat rasism.
Sebastian Colțescu spune „dă-i cartonaș lu’ ăla negru”, fără conotație peiorativă. Partida PSG – Bașakșehir se oprește, jucătorii ies de pe teren, toată lumea îl molestează și este acuzat de rasism.

Oficial UEFA, verdict crunt pentru Colțescu după scandalul de la Paris: „Și-a încheiat cariera de arbitru!”

Sebastian Colțescu se află în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri din ultimii ani în fotbalul mondial.

Arbitrul român este acuzat de cei de la Istanbul Basaksehir că ar fi folosit un termen rasist la adresa antrenorului secund al echipei, Pierre Webo.

Vicepreședintele Federatiei Turce de Fotbal și membru în Comitetul Executiv UEFA, Servet Yardimci, a criticat foarte aspru această scăpare a lui Colțescu și a spus că întreaga brigadă de la acest meci va suporta consecințe dure.

„Este inacceptabil modul în care Webo a fost numit de al patrulea oficial. Basaksehir are tot dreptul să reacționeze.

Nu există scuze pentru așa ceva. În acest fel, și-a încheiat cariera de arbitru. Un astfel de comportament nu este acceptat de UEFA. Arbitrii vor primi pedeapsa necesară. Vom urmări situația”, a spus Yardimci.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Australian Open: Simona învinsă

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams cu 2-0 în sferturile de finală ale Australian Open (6-3, 6-3),...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -