Povestea lui Dragoş Firțulescu, fostul jucător al lui FC U Craiova, Dinamo, Panduri şi U Cluj

0
126

După apariţia în presă a fostului fotbalist al FC Universităţii Craiova, Cristian Gangioveanu, o nouă poveste despre un jucător pe care toţi îl vedeau ca pe o stea a fotbalui din Oltenia, dar care nu a reuşit să ajungă la aşteptările fanilor sau ale patronului Adrian Mititelu, îmblânzeşte internetul.

Astăzi vom discuta despre Dragoş Firtulescu, un băiat simplu, născut la Băileşti şi care a ajuns la echipa oltenilor la vârsta de 10 ani.

După catitva ani petrecuţi la juniorii Craiovei, cu evolutii excelente, Adrian Mititelu l-a remarcat pe tânărul fotbalist şi i-a pregătit un contract din care urma să câştige o sumă modică, de doar 100 de dolari pe lună. Acest lucru se întâmpla în anul 2005, făcând parte dintr-o generaţie extraordinară la Primavera Craiova, alături de Valerică Găman, Barboianu, Gângioveanu, dar şi Silviu Lung jr, plus mulţi alţii care au cochetat cu loturile naţionalei de juniori ale României.

După doar un sezon, 2005-2006, acesta a fost împrumutat de Lei la FC Caracal pentru un an şi mai apoi la Jiul Petroşani, de unde în 2009, s-a reintors la Craiova.

Pentru FC Universitatea Craiova a jucat 46 de meciuri şi a reuşit un singur gol, ceea ce a însemnat foarte puţin pentru olteni. După un conflict cu Adrian Mititelu, patronul clubului, pe tema salariilor restante de o perioadă de 8 luni, după cum a declarat chiar el, Firțulescu s-a despărţit de FC Universitatea Craiova.

În anul 2011 a prins un transfer în Cipru, la Alki Larnaca, unde a debutat cu gol chiar în faţa campioanei de atunci, Apoel Nicosia ,dar suprinzator, în următorul meci nu a reuşit să prindă lotul primei echipe. Acesta şi-a dorit să joace în acel meci împotriva unui alt român, mult mai cunosct, Mihai Stoichiță, care antrena echipa Apollon Limasol, iar ulterior s-a aflat că un conflict cu antrenorul a făcut ca Dragoș să nu fie în lotul echipei.

După schimbarea antrenorului s-a scris în presă că Firțulescu avea o relaţie cu iubita unui alt fotbalist, iar acesta nu a mai reuşit să se impună nici după venirea noului antrenor. A mai prins doar 5 meciuri, iar majoritatea, din postura de rezervă, în care a reuşit să marcheze un gol.

În 2012 a plecat la AŞA Tg. Mureș, unde nu a reuşit decât 7 aparitii. Acesta a ales să plece la U Cluj pentru a doua parte a sezonului, dar nici acolo nu a rupt norii, jucând doar în 2 partide.

După ce Dinamo s-a interesat de serviciile jucătorului oltean, acesta a fost adus în Ştefan cel Mare, mizând foarte mult pe ambitia fotbalistului de a-şi demonstra adevărată valoare . Cum toate mergeau bine şi transferul la Saftica se realizase, o problemă cu ultrasii olteni din peluza Sud a izbucnit şi tânărul jucător a fost numit trădător. Cum nimic nu este roz în cariera acestuia, Firțulescu a avut o nouă dezamăgire în carieră, unde a reuşit să joace doar o partidă pentru Dinamo Bucureşti.

CS Pandurii Târgu Jiu a fost ultima echipă, cu un nume greu în România, care a încercat să îl aducă în atenţia reflectoarelor pe Dragoş în 2017. Firțulescu a marcat un gol în 17 etape pentru Pandurii Tg Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here