miercuri, martie 3, 2021

Craiova primește 17 tramvaie noi

Must Read

Criminalul de la Onești a fost condamnat de patru ori

Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroșan a fost condamnat de patru ori înainte de crimă. De asemenea a fost...

Din ce în ce mai mulți tineri infectați cu Covid-19 ajung la terapie intensivă

În acest moment secția de Terapie Intensivă de la Institutul „Marius Nasta” din București este la capacitate maximă, datorită...

Vaccinul AstraZeneca va fi utilizat la persoanele peste 65 de ani din Franța

Vaccinul AstraZeneca care de ceva timp a ajuns la noi în țară va fi utilizat și pe teritoriul Franței....

Craiova primește 17 tramvaie noi

În urma procesului de licitație pentru 17 tramvaie, a fost ales un câștigător care se va putea ocupa de fabricarea acestora. Contractul va putea fi semnat abia după o perioadă de 10 zile de la anunțarea câștigătorului, în care vor putea fi depuse contestații.

Primul tramvai așteptat să fie pus în funcțiune va putea circula spre finalul anului 2021, urmând ca până în vara anului 2022 toate tramvaiele să fie în funcțiune în oraș.

Acest proiect reprezintă  202.349.385,00 de lei din fonduri europene nerambursabile, și  3.400.987,70 de lei din partea Primăriei Craiova. În urma acestor sume, tramvaiele vor fi echipate cu WI-FI, sistem SIDGE (sistem informatic de gestiune si diagnosticare electronică), sistem CGMT (computer de gestionare si management trafic), sistem audio-video de informare călători și sistem supraveghere video. Lungimea unui tramvai va fi de 27 metri, cu o capacitate de 190 de pasageri, având fiecare minim 50 de scaune.

De asemenea, distribuția celor 17 tramvaie se va face pe 3 rute, și anume: 10 tramvaie pe ruta 100, iar pe rutele 101 și 102 vor fi 3, respectiv 4 tramvaie.

Acestor tramvaie li se adaugă 16 autobuze electrice Solaris aflate în producție, și alte 30 în proces de licitare. Până în momentul prezent, au fost achiziționate 38 de autobuze Euro 6 BMC si 29 Solaris.

”Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public în municipiul Craiova eficient, ecologic şi modern, care să conducă la reducerea cantităţilor de CO2 şi emisii poluante deversate în atmosferă, reducerea numărului de autoturisme în trafic, creşterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, cu impact asupra fluidizării traficului rutier”, este declarat în comunicatul Primăriei Craiova.

Transportul în comun a avut parte de cel mai mare procentaj al investițiilor în ultimii ani, ca urmare a evoluției standardelor orașului.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Criminalul de la Onești a fost condamnat de patru ori

Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroșan a fost condamnat de patru ori înainte de crimă. De asemenea a fost...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -