Cum ne afectează prețurile aurului și al argintului, ajunse la valori istorice
Banca Națională Română anunță valori uimitoare ale prețurilor aurului și argintului. Un gram de aur este cotat la 257,36 lei, iar prețul argintului crește de aproximativ șapte săptămâni, marcând un preț istoric.
Analistul financiar Adrian Negrescu explică acest fenomen, luând în considerare perioada de criză, care determină investitorii să recurgă la aur, platină, argint, ca sursă mai sigură de investiții.
”Statele lumii au anunțat că vor pune în practică programe de relansare economică, care necesită bani, bani care vor fi tipăriți, care generează inflație.”, declară acesta, deoarece valoarea banilor scade, iar investitorii urmăresc activele profitabile în aceste situații.
De asemenea, estimează ca în toamnă, valoarea aurului va trece probabil de 2.000 de dolari uncia. Având această previziune pentru viitor, Adrian Negrescu ne sfătuiește cum am putea investi în aceste luni, considerând important să investim în mod variat:”Dacă avem bani, să investim variat, în aur, argint, titluri de pe bursă, titluri de stat, să ne diversificam investițiile, ca să ne protejăm de această criză care se anunță extrem de gravă”.
Din cauza pandemiei, preferințele și modul de achiziționare al românilor s-a schimbat, astfel că prețul este al doilea criteriu, după calitate, la care se uită cumpărătorii; s-au schimbat preferințele în domeniul sursei, oamenii preferă să achiziționeze de la firme locale, sprijinind astfel întreprinderile mici, care produc alimente de calitate, la un preț mai mare, desigur, față de ce se găsește în supermarket.
Un alt sfat important se referă la rezerve, iar acesta ne recomandă o sumă minimă de 2.000 de lei, pentru a putea face față problemelor financiare care par să aibă loc în toamnă.