Interviu cu Adela Gherghe, candidata PNL la primăria comunei Malu Mare, Dolj

0
115

Interviu cu Adela Gherghe, candidata PNL la primăria comunei Malu Mare, Dolj

Inginer chimist și antreprenor, olteancă de 38 ani, Adela Gherghe este candidata PNL la primăria comunei Malu Mare, din județul Dolj.

Am avut onoarea ca, în după-amiaza zilei de 15 iulie, să stăm de vorbă cu aceasta. Locația aleasă a fost chiar la Adela “acasă”, la câțiva kilometri de Craiova, într-un colț de liniște pe malul lacului Preajba, la Smart Pub. Aici a urmat o discuție liberă, în care candidata, Adela Gherghe, a răspuns întrebărilor adresate de echipa “Cotidianul Olteniei”.

 

Reporter: Ce te-a determinat să alegi cariera aceasta?

Adela Gherghe: Încă din anul 2008, am început să cochetez cu politica, pentru că am fost tot timpul un om care s-a implicat. Dintotdeauna mi-au placut oamenii, dintotdeauna m-am simțit apropiată de ei, am fost implicată in diferite acțiuni sociale. Astfel, în anul 2008, cu ocazia alegerilor locale, un candidat la funcția de primar ne-a rugat, pe mine și pe alți prieteni, să îl ajutăm în campanie. Eram fascinată de tot ceea ce se întâmpla, ascultam, urmăream propunerile și discuțiile din cadrul echipei. Consider că acesta a fost primul moment din viața mea, când m-am simțit atrasă de acest domeniu si astfel am decis că vreau să mă implic activ și să fac un prim-pas în politică.

Reporter: Ce consideri că îți trebuie pentru a avea succes în această carieră?

Adela Gherghe: În primul rând, consider că îți trebuie foarte multă energie, deoarece este vorba de foarte multă muncă. In al doilea rând, trebuie să fii un om altruist și să îți pese de oameni. Cred că asta m-a făcut sa am succes, simplul fapt ca îmi pasă de oameni. Eu iubesc oamenii, imi place sa fiu în mulțime; chiar și în momentul de față, faptul ca ne aflam aici, înconjurați de atâția oameni, pe mine mă încântă. În al treilea rând, consider că trebuie să ai răbdare, nimic nu se construiește peste noapte, totul se face cu pași mărunți. De asemenea, trebuie să ai ambiție, tot timpul să te autodepășești, chiar și atunci când simți că nu mai poți. Un alt lucru foarte important este să fii tot timpul conectat la informație. De exemplu, la mine acasă sunt 3-4 televizoare care sunt pe posturi diferite, cu emisiuni politice, apoi împreună cu familia încercăm sa facem un rezumat. Dacă vrei sa fii un om politic bun, trebuie sa fii la curent cu noutățile din vârful partidului tău, să rezonezi cu ideile transmise. Dacă toata lumea trage intr-o direcție, trebuie sa mergi și tu cu ei.

Reporter: Ne poți descrie care sunt obiectivele tale în perioada următoare?

Adela Gherghe: Primul obiectiv, dar și cel mai important, este să câștig funcția de primar al comunei Malu Mare, după care, sper cu tărie, în realizarea proiectelor pe care mi le-am propus. Ca o prezentare, comuna Malu Mare are în componență 3 sate: satul Malu Mare, satul Preajba si o zonă în plină expansiune, zona Selgros, unde avem între 3 și 5 autorizații de construire pe zi, ceea ce înseamnă că acolo sunt proiecte imobiliare în plină desfășurare. Eu mi-am propus să împart proiectele pe aceste 3 zone, în funcție de necesitatea și particularitățile fiecăreia. De asemenea, m-am consultat cu oamenii din jurul meu, deoarece nu vreau să mă raportez la ce îmi place mie, ci la ceea ce este nevoie in teren. Dacă voi câștiga aceste alegeri, o să încep cu proiecte micuțe, realizabile imediat, care să nu aibă nevoie de o alocare foarte mare de fonduri. Primul exemplu, chiar dacă pare ireal, pe toată raza comunei mele nu există nici măcar un singur coș de gunoi. O a doua problemă, ceva mai mare, pe raza comunei mele, nu există nici măcar un trotuar. Iar a treia problemă principală, pentru că încă ma ghidez după zicala “ai carte, ai parte“,  ar fi investirea în educație.  Degeaba montăm coșuri de gunoi, dacă nu învățăm să le și folosim. Avem o comună tânără, cu potențial. Sper să am de partea mea și membrii consiliului local, cred în bunele lor intenții, pentru binele tuturor. Este cazul să ne ocupăm de școală! Pe lângă aceste proiecte, menționez: realizarea rețelei de canalizare, continuarea proiectului de asfaltare și a celui de alimentare cu energie electrică, “reanimarea” liceului Ionete Aurelian, liceu cu tradiție, de profil veterinar.

Reporter: Cum te vezi peste 10 ani?

Adela Gherghe: Peste zece ani mă văd la Primăria Malu Mare, mă văd ca un om iubit pentru că îmi cunosc capacitatea de muncă, știu că îmi va fi foarte greu în primul mandat, dar după aceea totul va decurge de la sine. Mă văd refăcând căile de comunicare dintre oameni și Instituția Primăriei, mă văd alături de familia mea, de soțul meu, de părinții mei și de oamenii din această comunitate. Mai mult de atât, mă văd în comuna Malu Mare într-o primărie mai modernă, mai frumoasă, cu tineri lângă mine.

Reporter: Cum îți evaluezi capacitatea de a face față conflictelor?

Adela Gherghe: Politica are o parte ascunsă, este vorba de aceste conflicte, este vorba de tot felul de atacuri; atunci când participi la o competiție politică auzi și ce ai făcut și ce nu ai făcut. Important este cum administrezi această situație, trebuie să treci cu fruntea sus, sunt situații în care sprijinul familiei contează extaordinar de mult pentru că ai și momente când te sâcâie chestiile acestea dar trebuie să treci ușor peste. Sunt o persoană căreia nu îi place conflictul deloc și nu am avut vreodată un conflict, pentru că nu îmi place tonul ridicat, consider că se pot rezolva problemele pe cale amiabilă, suntem oameni, putem discuta, putem comunica. Nu sunt o fire supărăcioasă, eu ca om. Nu sunt o persoană conflictuală și nici nu intru în conflicte, prefer să mă protejez pe mine și sănătatea mea.

Reporter: Ce calitate sau trăsătură personală crezi că are cea mai mare contribuție în cariera ta?

Adela Gherghe: Ambiția. Este nativă. Am capacitatea de a mă ambiționa, mai ales dacă cineva îmi spune că nu pot. Atunci fac tot ce pot eu mai bine ca să ies învingătoare din examen, competiție, provocare. Bineînțeles, ambițiile mele sunt conectate la realitate și nu visez la lucruri nerealizabile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here