Municipiul Sibiu închis! Noi măsuri restrictive impuse

0
147

Municipiul Sibiu închis! Noi măsuri restrictive impuse

Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni, pentru următoarele două săptămâni. Mall-ul și magazinele se închid din acest weekend, cu excepția celor care asigură produse de necesitate majoră.
Anunțul a fost făcut de șeful DSU, Raed Arafat.
Rezumatul declarațiilor:
Ținând cont de incidența ridicată a cazurilor de coronavirus, vom institui măsura de carantinare a Sibiului, la un loc cu Șelimbăr și cartierul Arhitecților, începând de luni. La fel, vor intra în carantină și localitățile Tălmaciu și Cisnădie.
Închiderea magazinelor și a mall-ului pe toată perioada weekendului, începând cu acest weekend, excepție făcând farmaciile, magazinele agro-alimentare și piețele.
Pe durata carantinei, magazinele se vor închide la ora 20, terasele vor rămâne închise, inclusiv cele aflate în spațiul deschis.
Magazinele pot primi cel mult o persoană la opt metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică în vigoare, iar între orele 10 și 13, procurarea de alimente și materiale necesare va fi rezervată persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.
Pentru ieșirile sau intrările în zona de carantină există excepții: asistența medicală de urgență, activitatea profesională, cumpărarea alimentelor – pe baza declarației pe propria răspundere.

Activitățile religioase se vor desfășura doar în spații deschise.
La sfârșitul celor 14 zile, care sunt socotite de luni, vom face o reevaluare. Rugămintea noastră către populație este să înțeleagă și să colaboreze în acest sens, fiind extrem de necesar pentru a reduce impactul asupra sectorului sanitar și scăderea incidenței virusului.
Colegii de la Spitalul Militar suplimentează cu încă 5 paturi locurile de acolo, iar astăzi, trei pacienți de la ATI urmează să plece la Târgu Mureș, unde sunt locuri disponibile. Și acolo se va suplimenta mâine numărul cu încă zece paturi.
Când ai un municipiu cu indice peste 11%, ai o transmitere extrem de ridicată. Măsurile acestea urmăresc reducerea mobilității și a contactelor care nu sunt necesare.
„Măsurile în privința funcționării instituțiilor din Sibiu au plecat de la revocarea din funcție a subprefectului, care a fost la comandă în ultimele 2 săptămâni, perioadă în care se putea dovedi mai multă eficiență. Am primit demisia directorului DSP și aștept și demisia managerului Spitalului Județean de Urgență. Vrem să rezolvăm situația din județ” a declarat și viceprim-ministrul României, Raluca Turcan.
LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here