Accesul în stațiunea Rânca permisă doar turiștilor care au cazare

0
268

Datorită aglomerației din ultima vreme pe drumul spre stațiunea montană Rânca, prefectul Gorjului, Cosmin Pistol a fost nevoit să găsească soluții pentru fluidizarea traficului.

Astfel, în stațiune vor putea urca doar turiștii care pot prezenta dovada unei cazări în zonă. Conform propunerii prefectului, vor exista mai multe filtre de poliție în Novaci care să verifice acest lucru.

O a doua propunere ar fi urcarea și coborârea posibilă doar într-un anumit interval orar. În ultimul weekend pe drumul spre Rânca s-au format cozi interminabile de mași, datorită numărului foarte mare de turiști.

Mai mulți proprietari de cabane au fost revoltați în urma propunerilor făcute de către prefect.

Liderul cabanierilor de la Rânca, Constantin Pănescu a declarat „A venit domnul prefect cu propunerea să fie lăsați să urce doar cei care au cazări în Rânca. Nu ar fi posibil așa ceva! În plus, turiștii nu au scris pe spate: Turist de o zi. Nu putem să ne batem joc de oameni. A mai fost o discuție să se circule în anumite ore. Nu ai cum să pui în aplicare nici această propunere. Sunt turiști care vin de la Constanța, București sau Brăila. Nu poți să le spui acestor oameni să mai stea în coloană câteva ore până le vine rândul să intre în stațiune, când ei sunt pe drumuri de o jumătate de zi”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here