După ploi, caniculă: Ce se va întâmpla cu vremea în următoarele zile

0
114

După ploi, caniculă: Ce se va întâmpla cu vremea în următoarele zile

În această dimineață, 28 iulie, a fost emis un cod galben de caniculă pentru jumătatea țării, cât și în București. Valabilitatea codului galben se extinde și pentru 29 și 30 iulie, alături de avertizarea de disconfort termic de astăzi până joi seara.

Temperaturile înregistrare vor fi de până la 35 de grade, cu un disconfort termic ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală va atinge un prag critic de 80 de unități în zonele de câmpie și podiș din sudul, estul și vestul țării. Pe arii restrânse se vor simți chiar până la 38 de grade. În cursul nopții temperatura nu va fi mai mică de 20 de grade.

Prin urmare, regiunile care vor suferi de caniculă miercuri și joi sunt Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Moldova.

Pentru București,  s-a emis o prognoză meteo specială pentru 28-30 iulie, între orele 11:00-22:00.

În acest interval, temperaturile vor crește, mai ales după-amiaza, când se va accentua disconfortul termic iar indicele temperatură-umezeală va depăși 80 de unități.

Marți se înregistrează temperaturi de până la 34 de grade, miercuri până la 36, ia joi temperaturile vor ajunge la 38 de grade.

Situația codului galben se va actualiza în mod constant de către Administrația Națională de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here