Nou focar de Covid-19 în Dolj

0
82

Un nou focar de Covid-19 a fost descoperit la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde au fost confirmați peste 126 de cazuri și s-a înregistrat și un deces.

Joi DSP Dolj a anunțat printr-un comunicat de presă faptul că s-a descoperit încă un focar activ de corononavirus la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Unitatea funcționează în două clădiri un monobloc cu garsoniere și o clădire cu 3 etaje, unde au fost depistate 24 de cazuri pozitive, 16 la beneficiari din 270 și 8 care fac parte din personalul de îngrijire din 100 de persoane, a transmis DSP Dolj.

În urma testărilor repetate s-a constatat că focarul a evoluat. La data de 12 august au fost confirmate 126 de cazuri dintre care 100 de rezidenți și 26 din personal, s-a înregistrat și un deces. Majoritatea cazurilor au fost ușoare dar au fost și pacienți asimptomatici, persoanele vor rămâne în centru unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, a transmis instituția.

Persoana care a decedat a avea 87 de ani și multiple comorbidităţi, potrivit reprezentanților instituției. Restul personalului depistați au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. Totodată s-a dispus monitorizarea zilnică a stării de sănătate a rezidenților care nu sunt infectați.

Potrivit ultimului raport a autorităților în județul Dolj au fost confirmate 1.028 de cazuri de coronavirus.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here