Liceele doljene la care niciun elev nu promovează examenul de Bacalaureat

0
140

Liceele din comunele doljene Malu Mare și Cârcea, de o lungă perioadă de timp, nu înregistrează deloc promovabilitate la examenul maturității. Pe lângă acestea două mai există un liceu din Craiova acesta este Liceul Tehnologic Special Beethoven, care se află în aceeași situație, la fel de critică.

Acestea trei se află pe lista rușinii a Inspectoratului după mulți ani cu rezultate dezastruoase. Primele două licee sunt la coadă de foarte mulți ani, însă nici cel de al treilea nu are rezultate mult mai bune.

Directorul Liceului Malu Mare, Ana Cizmaru a declarat „Este trist că am ajuns în situaţia asta. La noi anul acesta s-au înscris pentru susţinearea bacalaureatului doar patru elevi. Dar aceştia nu s-au prezentat la toate probele. Au spus ca nu erau pregătiţi pentru toate materiile ”.

Reprezentanții celor de la Inspectoratul Școlar Dolj au transmis că din anul 2016, la liceele din Malu Mare și Cârcea, nu au mai fost repartizate clase din cauza numărului foarte mic de elevi și s-a adoptat ca aceste unități să rămână licee tehnologice.

„Avem promovare zero la Beethoven, Cârcea şi Malu Mare, dar suntem în perioada de eliminare cu clasele de liceu. Vom vedea ce va fi de la anul” , a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

Singura unitate de învățământ liceal din județul Dolj este Liceul Tehnologic Special „Pelendava” din cadrul Centrului de Detenție pentru minori și tineri, are promovabilitate de 100% datorită faptului că a fost un singur candidat care a obținut nota 7,25 la examenul de Bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here