Prima persoană executată în legătură cu pandemia, un tânăr din China

0
172

Prima persoană executată în legătură cu pandemia, un tânăr din China

Un tânăr chinez a fost executat după ce a fost declarat condamnat la moarte, vinovat fiind de o dublă crimă, la un baraj înființat împotriva noului virus. Aceasta este prima execuţie în urma unei infracţiuni legate de pandemia Covid-19.

Ma Jianguo a fost găsit vinovat de uciderea, pe data de 6 februarie 2020, a doi voluntari care supravegheau intrarea într-un sat, în perioada în care era declarată carantină impusă din cauza epidemiei.

Ma Jianguo, în vârstă de 24 de ani, potrivit presei chineze, se afla la volanul unei mașini în momentul în care a izbucnit o ceartă între pasageri şi voluntari. Aceștia din urmă le-au interzis intrarea în sat.

Victimele au fost înjunghiate în abdomen, de mai multe ori, după cum a declarat CurteaSupremă.

Condamnatul la moarte a făcut, până in momentul de față, închisoare cu privire la răniri cu intenţie, declară Curtea.

Mii de execuții anual

Capitala provinciei, Wuhan, a fost declarată în carantină pe o perioadă de două luni şi jumătate, începând de la 23 ianuarie 2020. În paralel, restricţii de deplasare au fost obligatorii în toată ţara.

Sute de cetățeni au fost vizați de proceduri judiciare, atât cauzate de încălcarea acestor reglementări, cât şi în legătură cu răspândirea de zvonuri sau ascunderea faptului că erau contaminate.

Execuţia lui Ma Jianguo este prima raportată care este legată de pandemie.

China nu publică numărul execuţiilor anuale, însă organizaţii de apărarea drepturilor omului le estimează la câteva mii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here