Noi reguli impuse de Grecia. Toți călătorii vor fi testați în vama Kulata-Promachonas

0
127

Noi reguli impuse de Grecia. Toți călătorii vor fi testați în vama Kulata-Promachonas

Grecia impune testarea tuturor persoanelor care vor să intre pe teritoriul său pe la punctul vamal Kulata-Promachonas, ca urmare a înregistrării unor cazuri de COVID-19 printre turiștii de pe insula Thassos, a anunțat joi postul de radio naţional.

Până acum, în Thassos au fost consemnate 6 cazuri de turişti infectaţi cu noul virus. Patru dintre ei, cetăţeni sârbi, sunt aplasați în prezent într-un hotel folosit ca loc de carantină. Ceilalţi doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost menționată, dar despre care se presupune că sunt bulgari, au primit acordul de a reveni în ţara de origine.

Toţi cei şase vizitatori sunt tineri si nu prezintă simptome ale infectării cu Covid-19.

Autorităţile de la Atena au anunțat, referitor la inrăutațirea situaţiei epidemice în anumite ţări balcanice, că numărul testelor care s-au făcut asupra turiștilor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria este în creştere.

În cursul zilei de joi, 09.07.2020, aproximativ 90% dintre cei care au trecut prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi. Este de aşteptat ca începând de vineri după-amiază, 10.07.2020, traficul rutier să se aglomereze în această zonă de trecere a frontierei, autorităţile greceşti fiind pregătite să testeze toți turiștii nou sosiți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here