Mobilizare generală a populației! Încep verificări ”la sânge” pentru respectarea măsurilor anti Covid

0
143

Mobilizare generală a populației! Încep verificări ”la sânge” pentru respectarea măsurilor anti Covid.

Premierul Ludovic Orban a solicitat “mobilizare generală” miniştrilor care sunt in fruntea ministerelor implicate în bătălia anti-COVID, după ce numărul de cazuri de infectare cu  Covid-19 a crescut în ultimele zile, pe teritoriul țării noastre.

 

“Creşterea numărului de cazuri, creşterea numărului de pacienți depistați pozitiv trebuie să ne pună în alertă şi vă solicit fiecărui ministru să declarați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele implicate în lupta anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maxim şi să folosească toate instrumentele legale pentru a putea scădea numărul de persoane infectate”, a declarat Ludovic Orban, joi, 09.07.2020, la începutul şedinţei de Guvern.

Sinteza declarațiilor premierului:

– Vă solicit sa declarați mobilizare generală.
– Toate ministerele implicate în lupta anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maxim şi să folosească toate instrumentele legale pentru a putea scădea numărul de persoane infectate
– Mulți cetățeni sunt atenți, din nefericire avem un număr de agenți economici, instituții și cetățeni care nu respectă regulile impuse, astfel ajungând cu toții intr-o situație critică.
– Fără milă față de cei care nu respectă legea.
– Toate instituțiile statului să verifice la sânge respectarea acestor reguli.
– Solicitați câte un raport zilnic din fiecare instituție de control. Toată lumea care are atribuții trebuie sa meargă pe teren.
– Sigur că toate instituțiile cu atribuții de control sunt nevoite să asigure controlul legislației și în alte domenii, dar in acest moment este prioritate zero acolo.
– Cine incalcă regulile de protecție sanitară, va primi sancțiune disciplinară. În primul rând noi toti trebuie să respectăm regulile impuse.
– Orice instituție care intră în contct cu cetățenii români trebuie sa impună regulile stricte pentru indeplinirea măsurilor sanitare.
– Prefer să izolăm virusul decât să-i izolăm pe cetățeni sau să fim izolați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here