SOC! Din 15 iulie va fi instituită starea de urgenţă?

0
72

Guvernul nu stă pe gânduri, este gata să institue din nou stare de urgenţă în ţară. România se află într-o situaţie grea, din cauza numărului foarte mare de noi cazuri apărute în ultimele zile.

Ludovic Orban a transmis un mesaj disperat Parlamentului prin care le cere să adopte o lege care permite din nou intrarea în carantină şi izolarea la domiciliu, deoarece avem nevoie extrem de mult de cele două. Declaraţia acestuia nu a venit întâmplător, miercuri a fost înregistrat un număr record de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Guvernul şi autorităţile au nevoie de susţinerea celorlalte instituţii pentru stoparea numărului mare de infectări.

Spitalele sunt în dificultate, economia este la pământ, dacă va fi instituită din nou starea de urgenţă, ar fi cu adevărat o lovitură puternică pentru guvern, care deja se află într-o situaţie îngrijorătoare.

Una din cauzele noilor infectări este că, în România a fost promovata de mulţi ideea că, de fapt, acest virus nu există şi este doar o manipulare, ceea ce ne va costa scump, după cum a declarat şi Ludovic Orban.

“Vreau să transmit un mesaj fiecărui român. Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe aceia care nu cred în virus. Dacă cineva ignoră regulile, atunci când se îmbolnăvește nu se pune în pericol numai pe el, ci și pe cei dragi”, a avertizat Orban.

Iohannis se arata trist după ce au fost înregistrate cele mai multe infectări de până acum; nu mai puţin de 550 au fost confirmaţi pozitiv cu COVID 19 în ultimele 24 de ore. Preşedintele României a vizitat Institutul Cantacuzino, unde a întâlnit o echipă profesionistă şi foarte motivată, nu mai puţin de 45.000 de teste COVID 19 au fost prelucrate de aceştia.

” Dacă situația se înrăutățește, putem să revenim la măsuri mai restrictive”, a spus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here