Interviu cu Dobrică Petrișor, candidat PNL la Primăria Podari din județul Dolj.
În seara de 22 iulie, echipa „Cotidianul Olteniei” a avut onoarea de a intervieva pe domnul Dobrică Petrișor, candidat al partidului PNL la Primăria Podari, un om care a locuit mai bine de două decenii în comuna Podari și care și-a început cariera de antreprenor în același loc.
Întâlnirea a avut loc la restaurantul dumnealui deschis în urmă cu 10 ani, în comuna Radovan, alături de doi membrii din echipa dânsului.
Reporter: Pentru început am dori să ne spuneți câteva lucruri despre dumneavoastră.
Petrișor Dobrică: Am 55 de ani, sunt căsătorit, am doi copii și patru nepoți, am înființat o societate agricolă, nu am făcut afaceri cu statul. Cultiv peste 1000 ha de teren agricol. Nu am datorie nici măcar un leu la financiar. M-am gândit să fac ceva mai bun pentru comună de aceea am candidat cu Partidul Național Liberal, este un partid mai diferit de celelalte. Candidez pentru comuna Podari. Locuiesc acolo de 28 de ani.
Reporter: Ce v-a influențat să alegeți această carieră pe partea politică?
Petrișor Dobrică: Am ales să mă implic în cariera politică pentru că este nevoie de o schimbare majoră în cadrul comunei și consider că aș fi cel mai potrivit pentru administrarea comunei.
Reporter: Cine v-a influențat în alegerea acestei cariere?
Petrișor Dobrică: Am văzut neregulile care se fac în comună și nu mi-au plăcut. Nu am fost de acord cu acestea, astfel am decis să mă implic activ în schimbare.
Reporter: După părerea dumneavoastră ce calități ar trebui să aibă o persoană care alege să intre într-o carieră politică?
Petrișor Dobrică: În primul rând să fie un om cinstit, în al doilea rând să fie gospodar, să fie familist și să nu aibă alte vicii ascunse.
Reporter: De ce considerați că sunteți potrivit pentru acestă carieră și poziție în comuna dumneavoastră?
Petrișor Dobrică: Pentru că îmi cunosc foarte bine comuna, eu îmi cunosc potențialul. Acolo mi-am început afacerile, am avut asociația agricolă pe raza comunei Podari. Mi-am deschis și un restaurant în comuna Radovan de aproape zece ani. Sunt o persoană cu viziune; un lucru pe care îl faci să fie de actualitate și peste câțiva ani consider că trebuie făcut bine de la început.
Reporter: Puteți să îmi ziceți ce proiecte aveți pentru funcția pe care aplicați?
Petrișor Dobrică: Îmi doresc să fie o comună europeană, să avem apă, canal, gaze și asfalt în toate satele. Crearea șanțurilor cu rigole și trotuare. Introducerea transportului gratuit pentru pensionari cât și introducerea de microbuze pentru transportul școlar în toate satele din comună. Construirea unui azil de bătrâni pentru tinerii care pleacă în străinătate și nu au unde să își lase părinții, cât și crearea unor noi locuri de muncă. Înființarea a două centre medicale de permanență, pentru bătrâni, să aibă un medic de familie aproape, dacă nu se pot deplasa. Atragerea de fonduri europene nerambursabile. Aderarea comunei Podari la Zona Metropolitană, astfel încât să ni se poată acorda mult mai ușor fonduri europene. Decongestionarea traficului pe drumul Podari – Craiova prin crearea unor centuri. Achiziționarea unei stații de monitorizare a calității aerului, pentru a ști mereu ce calitate are aerul pe care cetățenii comunei îl respiră. Cadastru gratuit pentru toată comuna Podari, construirea unui Cămin cultural în comună, împădurirea terenurilor expuse eroziunii, finalizarea și rezolvarea problemelor de fond funciar, împroprietărirea tinerilor sub 35 de ani cu o suprafață de teren cuprinsă între 250-500 mp. în vederea construirii unei case, înființarea unui centru de agrement, desfășurarea ședințelor de consiliu în mod transparent, cu participarea cetățenilor interesați și transmiterea acestora pe pagina oficială a Primăriei Podari, implicarea tinerilor în stabilirea unui Plan de Promovare a comunei Podari – constituirea unei echipe consultative permanente cu acest scop, scurtarea timpului în eliberarea de documente către cetățeni și colaborarea on-line, când legea permite acest aspect, crearea unui aparat administrativ eficient, modern, apropiat de cetățenii comunei, legătura dintre funcționari și cetățeni trebuie să fie bazată pe respect reciproc și orientată cu precădere spre rezolvarea problemelor acestora, trebuie să înțelegem că Primăria este la dispoziția cetățeanului și nu invers.
Reporter: Atragerea de investitori, crearea de locuri de muncă. Există un potențial de investiții?
Petrișor Dobrică: Se pot crea locuri de muncă în mai multe domenii cum ar fi agricultura. Putem să atragem multinaționale, orice fabrică, orice industrie putem atrage. În privința fabricii Calriant îmi doresc să reduc cantitatea de poluare astfel încât să fie în limitele normale.