Fostul lider PSD ar putea fi eliberat

0
117

Joi, Curtea de Apel București a rămas să promulge o contestație depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, la executarea pedepsei unde fusese condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Acesta susține că a fost trimis la pușcărie chiar dacă nu era vinovat.

Fostul lider a fost adus de la Penitenciarul Rahova, unde și-a executat o parte din pedeapsă și a fost introdus în sala de judecată fără să poarte mască de protecție. Avocații acestuia au contestat modul de compunere a completului  de la Curtea de Apel Bucureşti, dar excepția a fost respinsă de magistrați.

Liviu Dragnea a dat o scurtă declarație în fața judecătorilor în care susține că este nevinovat, menținerea acestuia în închisoare încalcă drepturile omului. Contestația la executare este ultima metodă de atac a lui Liviu Dragnea în încercarea de a ieși mai devreme din închisoare, după ce a primit o decizie nefavorabilă în data de 9 iunie.

În cererea care a fost depusă în instanță, Liviu Dragnea a menționat un drept intitulat  “habeas corpus”. Acesta reprezintă o lege promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea omului.

Avocații fostului lider afirmă faptul că acesta este reținut ilegal, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte nu era specializat să judece fapte de corupție.

În data de 29 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat la  3 ani și 6 luni de închisoare cu executare într-un dosar de instigare la abuz în serviciu. Acesta a încercat de mai multe ori să iasă din închisoare.

 [ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here