vineri, februarie 26, 2021

Anunț decisiv pentru România! Vezi afirmațiile făcute de Klaus Iohannis

Must Read

Australian Open: Simona învinsă

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams cu 2-0 în sferturile de finală ale Australian Open (6-3, 6-3),...

Locuință cuprinsă de foc. VEZI care a fost cauza incendiului

Incendiu în Slatina, acoperișul unei locuințe, bunurile și mai multe camere au luat foc. Incidentul a avut loc în...

Interviu Teodora Modan

În data de 27 ianuarie 2021, echipa „Gazeta Olteniei” a avut onoarea să o intervieveze pe Modan Teodora o...

La Bruxelles, președintele României Klaus Iohannis a declarat că nu s-a ajuns la un acord în privința bugetului multi anual al Uniunii Europene cât și planul de relansare economică. Ziua decisivă va fi duminică.

Acesta a declarat că toată lumea își dorește un acord, dar temele sunt foarte complicate. Nu este vorba doar de sume ci despre proporția dintre granturi, adică fonduri nerambursabile, și împrumuturi pentru fiecare țară. Pentru România, temele prioritare sunt: fonduri substanțiale, avem nevoie de bani pentru multele proiecte de infrastructură, agricultură, dar și pentru revigorarea economică.

Președintele Klaus Iohannis participă la summitul UE de la Bruxelles, unde toate țările membre UE se întâlnesc ca să discute despre relansarea economică după pandemia de Covid-19. Dar divergențele încă se susțin și în a doua zi de negocieri.

Reprezentantul Germaniei, Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron s-au întâlnit duminică cu președintele Consiliului European Charles Michel, pentru a se discuta ce ar trebui să facă, sunt foarte rezervați în această privință. Se pare că și Finlanda are o poziție asemănătoare.

Sâmbătă s-a propus un pachet de 750 de miliarde de euro, dintre care 450 de miliarde de euro sub formă de fonduri nerambursabile și 300 de miliarde în credite.

Fiind necesară armonia tuturor statelor membre, se va ajunge destul de greu la un compromis privind planul de relansare economică și a condițiilor de acordare a granturilor.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Australian Open: Simona învinsă

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams cu 2-0 în sferturile de finală ale Australian Open (6-3, 6-3),...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -