„Dolarizarea” Cubei. Vezi efectele pandemiei în aceasta țară

0
121

În urma pandemiei de coronavirus economia țării Cuba a avut foarte mult de suferit. Anterior era în vigoare o taxă de 10% la achiziționare cu dolari americani. Datorită celor întâmplate se va renunța la aceasta în speranța că totul va reveni la normal în următoarea perioadă.

În luna octombrie a anului 2019 s-a impus o lege care prevedea permisiunea achiziționării de bunuri în dolari americani sau carduri ale căror conturi au fost deschise pe insulă. Cu condiția ca să se ia o taxă de 10% din valoarea banilor depuși.

Începând de luni, 20 iulie această lege nu va mai fi în vigoare, taxa  de 10% va fi eliminată iar rețelele de magazine care vând numai în valută să se extindă la magazine alimentare și de igienă personală.

Ministerul cubanez al Economiei a asigurat că vânzarea de produse se va face în ambele valute, astfel se va face o dolarizare a economiei.

Comisia economică a Organizației Națiunilor Unite prognozează că Produsul Intern Brut al Cubei va scădea cu un procent de 8% în 2020 datorită pandemiei de Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here