Vezi de când se închid terasele. Ce se întâmplă cu școlile la 15 septembrie

0
126

Vezi de când se închid terasele. Ce se întâmplă cu școlile la 15 septembrie

Începând din luna august, Guvernul analizează varianta închiderii teraselor, după ora 23.00. Această decizie vine în contextul actual în care numărul de infectări cu Covid-19 este în creștere în țara noastră. Guvernul încă dezbate această variantă, deoarece premierul este de părere că eficiența controalelor este scăzută, chiar dacă numărul de controale efectuate a crescut.

Dezbateri aprinse au loc în Executivul premierului Ludovic Orban, privind închiderea teraselor după ora 23.00, începând cu luna august. Trendul crescător al numărului de persoane infectate cu noul virus descurajează bunele intenții de a menține programul teraselor și al restaurantelor pe tot parcursul nopții.

Premierul României a pledat chiar pentru ora 23.00 în loc de ora 22.00, cât era anunțat inițial. Acesta voia ca patronii de restaurant să mai câștige o oră în care să își servească clienții.

De asemenea, acesta afirmă faptul că patronii teraselor sunt avertizați din timp că urmează sa primească un control din partea autorităților. Ludovic Orban împreuna cu surse apropiate acestuia, au sesizat că, deși controalele au fost intensificate, rata de eficiență a acestora nu este pe măsura așteptărilor.

În acest context, premierul afirmă faptul că atât campania electorală cât si alegerile locale sunt în pericol.

Urmează să revenim la starea de urgență?

Ministrul Sănătații, Nelu Tătaru, afirmă că nu se ia în calcul, în acest moment, revenirea la starea de urgență, chiar dacă numarul de infectări este pe o pantă crescătoare. Țara noastră a stabilit un nou record zilele acestea, raportând 889 noi cazuri în 24 de ore. În acest fel, numărul total de persoane infectate este de 36.691 și 2.009 decese.

Se anulează începerea anului școlar?

Nelu Tătaru afirmă faptul că este prematur să ne gandim la acest lucru. Suntem în discuții cu Ministerul Învățământului pentru a găsi cea mai buna variantă cu privire la reluarea anului școlar pe 15 septembrie. În acest moment, nu intră în discuție amânarea nici a școlilor, nici a alegerilor. In funcție de evoluția virusului, vom lua decizii potrivite pentru cetățeni.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here