Alegerile locale 2020 vor avea loc în condiții de pandemie

0
73

Au fost stabilite toate detaliile privind alegerile locale din 2020. Guvernul a decis joi, că alegerile locale vor avea loc în data de 27 septembrie în condiţii speciale, pentru a preveni noile infectări cu Covid 19. Cu câteva zile înainte, Preşedintele Klaus Yohanis a prelungit mandatele primarilor până pe 1 noiembrie.

Proiectul de lege privind alegerile locale din anul 2020, din data de 27 septembrie a fost adoptat. Anunţul a fost făcut după ce s-a încheiat şedinţa Executivului, de către prim-ministrul Ionel Danca.

Premierul Ludovic Orban a explicat joi cum vor decurge alegerile locale. În această campanie nu vor putea fi organizate adunări publice sau mitinguri electorale, trebuie respectate măsurile impuse pentru prevenirea şi protecţia împotriva virusului care încă face ravagii în întreaga lume, Covid 19. Vor putea face campanie mergând din casă în casă, dar aceştia sunt obligaţi să poarte mască şi mănuşi.

În această campanie candidaţii se vor baza mai mult pe o campanie în mediul online, deoarece această metodă este una dintre cele mai bune, unde pot comunica foarte bine cu alegătorii. În această perioadă este necesar să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii.

Toate aceste decizii au fost luate după ce numărul de îmbolnăviri cu noul virus, nu a crescut considerabil, aşa cum o spun mulţi. Din acest motiv au fost luate măsuri de relaxare.

România se confruntă cu noi îmbolnăviri deoarece contactul dintre persoane a crescut mult în ultimă perioadă, iar specialiştii spun că nu trebuie să ne îngrijorăm în acest moment. Premierul a declarat că starea de alertă va fi prelungită doar dacă România va avea nevoie de asta cu adevărat. Această stare de alertă oferă posibilitatea autorităţilor de a ţine totul sub control.

În aceste vremuri de pandemie, candidaţii primăriilor se pot înscrie în format electronic şi vor exista doar două liste de susţinători, una pentru primar şi consilieri locali şi una pentru consilieri judeţeni şi preşedintele consiliului judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here