Și-a cumpărat Lamborghini din banii pentru COVID-19

0
90

Și-a  cumpărat Lamborghini din banii pentru COVID-19

Un tânăr american, David T. Hines în vârstă de 29 de ani a înșelat statul american folosind garanția unui împrumut pentru a cumpăra un Lamborghini. Acesta s-a folosit în mod fraudulos de aproape 4 milioane de dolari în cadrul unui program Paycheck Protection Program (PPP), lansat de statul american pentru limitarea efectelor economice provocate de Epidemia Covid-19. 

Acesta s-a folosit de declarații false înșelând astfel o prestigioasă instituție bancară americană, mare parte din bani folosindu-i pentru a achiziționa luxoasa mașină.

După ce acesta a fost descoperit de poliție, justiția a confiscat americanului mașina și de asemenea s-a pus sechestru pe suma de 3,4 milioane dolari pe care acesta îi avea în diverse conturi. Americanul ar fi încercat să obțină împrumuturi de 13,5 milioane de dolari, suma de bani fiind solicitată în numele unor angajați fictivi.

,, Acești presupuși angajați nu existau în realitate,  sau au câștigat o mică parte din suma pe care Haines o trecuse în declarații”, se precizează în documentele oficiale ale poliției americane.

Acesta a convins o bancă să acorde împrumuturi în valoare de 3,9 milioane de dolari, sumă menită ca  IMM- urile să facă față crizei economice actuale neavând o altă sursă de finanțare. Banii urmau să fie folosiți pentru plata salariilor, însă acesta i-a folosit în alte scopuri cumpărându-și un Lamborghini precum și bucurându-se de servicii și produse de lux în Miami.

Astfel americanul a reușit să beneficieze după programul de relansare economică americană de o sumă uriașă de bani, însă, nu s-a bucurat foarte mult timp de aceasta fiind prins și condamnat la închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here