Tot mai multe angajări înregistrate. Care sunt cele mai căutate job-uri de către români?

0
123

Tot mai multe angajări înregistrate. Care sunt cele mai căutate job-uri de către români?

Din cauza pandemiei și a virusului SARS COV-2, din ce în ce mai multe companii naționale au fost nevoite să suplimenteze treptat numărul de angajați, pentru a putea face față și pentru a-și dezvolta serviciile online. Astfel, conform celui mai mare site de recrutări online din România, vara aceasta au fost înregistrate cu 50% mai multe angajări, decât în vara anului 2019. De asemenea, cele mai multe recrutări s-au făcut în domenii precum IT, firme de curierat, retail, fabrici, farmacii și clinici private.

Mulți români se feresc din ce în ce mai mult de lucratul fizic, în magazine, optând astfel pentru job-uri remote, din cauză că le este teamă că sunt expuși virusului.

Multe firme de curierat și-au extins domeniul de activitate și au mărit numărul de angajați, deoarece românii comandă tot mai des online, evitând să meargă în magazine. Astfel, o firma de curierat a angajat recent 130 de curieri, manipulanți și operatori pentru call center.

Director HR firmă de curierat: „În această perioadă recrutăm mult mai ușor față de aceeași perioadă a anului trecut pentru că foarte mulți își caută un loc de muncă și sunt dispuși să facă o reconversie profesională. Spre exemplu, am recrutat oameni din horeca, ospătari, chelneri”.

ROMÂNII EVITĂ CUMPĂRĂTURILE DIN SUPERMARKET DE TEAMA VIRUSULUI SARS COV-2.

Reprezentant firmă de recrutare online: „Știm că vara e o perioadă când interesul angajaților scade foarte mult, având în vedere că e o perioadă a concediilor, dar situația din piața muncii pe fondul crizei și a instabilității economice a făcut în așa fel încât cifrele din acest punct de vedere să fie mai mari”.

Pentru a se adapta nevoilor clienților, tot mai multe companii naționale au suplimentat numărul angajaților pentru a se adapta cerințelor muncii în mediul online. De asemenea, românii nu mai arată interes față de job-urile în magazine și supermarketuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here