Cetăţenii români, liberă circulaţie pe teritoriul Bulgariei

0
94

În cursul zilei de joi, 28 iulie 2020, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat faptul că, la întărea pe teritoriul Bulgariei, cetăţenilor români nu li se mai cere declaraţia pe propria răspundere prin care confirmau că au luat la cunoştinţă şi că îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi prin care se obligau să respecte măsurile de siguranţă epidemiologică impuse de statul bulgar.

Astfel, conform cu Ordinul ministrului bulgar al sănătăţii, niciun cetăţean român nu va mai trebui să prezinte această declaraţie pe proprie răspundere, atunci când va intra în ţara vecină.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează că în prezent, nu există măsuri speciale pentru cetăţenii din România la intrarea sau tranzitarea teritoriului bulgar şi că acesta este într-un dialog permanent cu autorităţile din această ţară în vederea comunicării tuturor noutăţilor care intervin.

Venind şi mai mult în sprijinul românilor care călătoresc în Bulgaria, Ministerul Afacerilor Externe aminteşte,de asemenea, că aceştia pot folosi numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +359 29733510, asigurând că aceste apeluri sunt permanent redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS).

Iar pentru aceia dintre cetăţenii care se află într-o situaţie delicată şi necesită suport de urgenţă, ministerul a pus la dispoziţie telefonul misiunii diplomatice: +359 879 440 758.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here