marți, martie 2, 2021

Oficial OMS,despre rolul tinerilor în răspândirea Covid-19

Must Read

Australian Open: Simona învinsă

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams cu 2-0 în sferturile de finală ale Australian Open (6-3, 6-3),...

Locuință cuprinsă de foc. VEZI care a fost cauza incendiului

Incendiu în Slatina, acoperișul unei locuințe, bunurile și mai multe camere au luat foc. Incidentul a avut loc în...

Interviu Teodora Modan

În data de 27 ianuarie 2021, echipa „Gazeta Olteniei” a avut onoarea să o intervieveze pe Modan Teodora o...

În contextul actual, al creşterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), afirmă că,în unele ţări, aceasta se datorează, în mare parte, nerespectării măsurilor antiepidemiologice de către populaţia tânără, care ar fi lăsat garda jos.

De asemenea, el susţine că tinerii nu sunt de neînvins, nu sunt nemuritori.Şi ei se pot infecta, pot transmite virusul şi mai grav, pot muri. Pandemia de Covid-19 nu reprezintă sfârşitul vieţii sociale, va trebui să învăţăm să trăim cu acest virus, să fim mai responsabili prin respectarea măsurilor de protecţie atât a noastră, cât şi a celor cu riscuri crescute: vârstnicii şi persoanele din centrele de asistenţă îndelungată.

De aceeaşi părere este şi Maria Van Kerkhove,şeful Grupului tehnic al OMS pentru contracararea epidemiei de coronavirus,care afirmă că tinerii trebuie să evalueze pericolul şi riscurile şi să acţioneze în consecinţă,evitând cluburile de noapte de unde se pot infecta şi pot dezvolta forme mai grave sau mai uşoare sau pot transmite boala şi altor persoane.

Momentan,pe întreg mapamondul există peste 17 milioane de persoane infectate cu coronavirus şi 668.250 de decese. Ţările cu cel mai mare număr de îmbolnăviri sunt: Statele Unite (4,45 milioane de cazuri şi 151.077 de decese), Brazilia (2,55 milioane şi 90.134 de decese), India (1,58 milioane şi 34.956 de decese), Rusia (832.993 şi 13.778 de decese), după cum informează Universitatea Johns Hopkins (UŞA).
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Australian Open: Simona învinsă

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams cu 2-0 în sferturile de finală ale Australian Open (6-3, 6-3),...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -