Alina Bica a ajuns în România, după ce a fost prinsă de autorităţile din Italia

0
79

Fostă şefă a DIICOT a fost adusă în România, vineri seara, după ce a fost prinsă de autorităţile din Italia. Aceasta urmează să fie prezentată conform mandatului european emis pe numele său. Bica are de ispăşit o pedeapsă de 4 ani cu executare, din cauza unui dosar din 2013.

Alina Bica a stat ascunsă în Costa Rica o perioadă destul de mare de timp, după ce a fugit împreună cu Elena Udrea din România, o prietenă apropiată a acesteia. După câţiva ani petrecuţi în Costa Rica, a decis să se mute din nou în Europa, mai exact în Spania. În urmă cu câteva săptămâni fostă şefă DIICOT a călătorit în Italia la Bari, unde a fost reperată şi filată imediat după ce a ajuns pe teritoriul acestora,de către poliţiştii din Italia.

În 2016 a fost condamnată la 4 ani de detenţie, iar această decizie urma să fie definitivă în anul 2018. Un an mai târziu, în martie 2019, această decizie a fost anulată de Instanţa Supremă datorită unor greşeli ale judecătorilor. În Noiembrie 2019 a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A fost acuzată de DNA că l-a ajutat pe Ovidiu Tender, un renumit om de afaceri, să primească o soluţie bună în dosarul „RAFO”.

Reactia Elenei Udrea
Elena Udrea s-a întristat când a aflat că prietena ei, Alina Bica, a fost prinsă de poliţişti şi urmează să ajungă în spatele gratiilor. Când a primit această veste, s-a declarat surprinsă. Aceasta a avut mai mult „noroc” decât Bica şi a scăpat de dosarul „Microsoft”, după ce procurorii DNA nu au reuşit să strângă suficiente probe.

Alături de Alina Bica în Italia a fost capturat şi Ioan Bene, un renumit om de afaceri care avea mandat internaţional pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mita, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.  Acesta are de ispăşit o pedeapsă de 6 ani şi 2 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here