Părinții vor putea opta pentru cursuri exclusiv online

0
199

Părinții vor putea opta dacă doresc ca școlarii să facă ore exclusiv online. Acest lucru este posibil doar dacă copilul sau unul dintre membrii familiei fac parte din categoria de risc și astfel se va evita riscul infectării cu coronavirus.

Părinții elevului aflat într-o astfel de situație trebuie să anunțe școala și să prezinte un certificat emis de medicul de familie. Această prevedere este inclusă în ordinul comun emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației.

Monica Anisie a fost întrebată dacă părintele poate opta pentru ore online dacă nu are o astfel de situație în familie. Aceasta a declarat că în acest moment normele nu prevăd acest lucru:„Acum, în conformitate cu normele pe care le-am aprobat, nu există această posibilitate decât, fie copilul este bolnav sau dacă unul dintre membrii familiei se află sub riscul accentuării îmbolnăvirii”.

La data de 7 septembrie fiecare localitate va fi evaluată și în funcție de rezultat, consiliile de administrație din școli vor decide în care din cele 3 scenarii se va începe noul an școlar.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here