Toate școlile din România vor trece la predarea online! Vezi anunțul făcut de Președinte

0
297

Toate școlile din România vor trece la predarea online! Vezi anunțul făcut de Președinte

Klaus Iohannis a cerut astăzi, în ședința de Guvern, închiderea școlilor din toată România, ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului.

Președintele a anunțat că sunt necesare măsuri mai radicale pentru a controla extinderea pandemiei.

Așadar, sunt diverse propuneri, cum ar fi ca toate școlile să intre în scenariul roșu, interzicerea circulației pe timp de noapte, închiderea piețelor, închiderea magazinelor după ora 21 și obligativitatea purtării măștii în toată România.
De asemenea, premierul Ludovic Orban a precizat că noile măsuri propuse de Klaus Iohannis trebuie să fie prezentate într-o Hotărâre de Guvern, care va intra în vigoare în cursul zilei de luni, 9 noiembrie.

Consiliul Naţional al Elevilor a anunțat că nu este de acord cu măsura anunţată de preşedintele Klaus Iohannis referitoare la închiderea școlilor din România.

„În deschiderea şedinţei de Guvern, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declarat că toate unităţile de învăţământ trebuie închise, fiind necesar ca acestea să funcționeze online. Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă total această propunere, întrucât multe unităţi de învăţământ din România sunt în zone în care rata de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este cu mult sub rata de 3 la mia de locuitori. Pentru a putea garanta un act educaţional calitativ, e important ca în aceste zone, unităţile şcolare să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă”, se menționează într-un comunicat de presă al Consiliului Elevilor.
Mai mult decât atât, trecerea întregului sistem de învăţământ în model exclusiv online denotă o iresponsabilitate din partea autorităţilor statului, în condiţiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au acces la cursurile online din cauza lipsei infrastructurii digitale, mai indică sursa citată.

„Considerăm că propunerea Preşedintelui este una nefundamentată la momentul de faţă. Traversăm o perioadă de criză, însă e important să luăm în considerare faptul că şcoala reprezintă una dintre instituţiile care stau la baza societăţii. Din acest motiv, solicităm din nou testarea tuturor elevilor, în baza unui program «Testare în curtea şcolii», pentru a putea garanta participarea în siguranţă la cursuri a tuturor colegilor noştri, în zonele unde rata transmiterii virusului permite acest lucru”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Școlile sunt închise în Capitală până pe 16 noiembrie

Luni, 2 noiembrie, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a anunțat prelungirea cu două săptămâni a tuturor restricţiilor care sunt în prezent active.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat că măsurile au fost prelungite, având în vedere rata de infectare adunată în ultimele 14 zile.
Astfel, școlile vor funcţiona în continuare în sistem online până în 16 noiembrie înclusiv. ”Singura decizie normală şi firească era ca activităţile să continue în sistem online”, a precizat Traian Berbeceanu.
LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here