Valul doi de pandemie în Germania. Vezi care sunt riscurile

0
114

Valul doi de pandemie în Germania. Vezi care sunt riscurile

Germania, una dintre țările care, inițial, au înregistrat un succes în lupta cu noul virus, se confruntă deja cu un nou val de infectări cu Covid-19. În lipsa respectării normelor de distanțare socială, cazurile confirmate de Coronavirus se află pe o pantă ascendentă.

Autoritățile din Germania îi indeamnă pe cetățeni să nu cedeze dorinței de revenire la normalitate, deoarece există riscul major de revenire la stare de urgență, în plină pandemie.  Sunt recomandate măsuri de izolare, de distanțare socială și igienă.

Datorită sistemului medical foarte bine pus la punct, a respectării cu strictețe a normelor de distanțare socială și igienă și a testărilor făcute în număr foarte mare, Germania, cea mai mare putere economică a Europei, a înregistrat un număr mult mai redus față de vecini ca Italia sau Franța.

Institutul german de boli infecțioase a declarat că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 879 de noi cazuri și 8 decese.

Spitalele sunt mai bine pregătite

De asemenea, sistemul medical este și mai pregătit decât în primul val de pandemie. S-a redus numărul internărilor pentru tratamente generale, suplimentând astfel numărul de locuri la terapie intensivă pentru cei infectați cu Covid-19.

În acest moment, pe teritoriul Germaniei sunt 21.000 de locuri la terapie intensivă, dintre care 12.200 sunt libere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here