Coronavirus nu a apărut în Wuhan! Vezi anunțul făcut de OMS

0
108

Coronavirus nu a apărut în Wuhan! Vezi anunțul făcut de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut un anunț recent cu privire la locul de origine al noului virus. Specialiștii sunt de părere că orașul Wuhan este doar locul unde a început totul. În schimb, momentul în care virusul s-a transmis de la animale la oameni e posibil să se fi petrecut într-un cu totul alt loc.

OMS anunță că, în acest moment, sunt în curs de derulare mai multe cercetări menite să descopere speciile de animale care au purtat si transmis virusul Covid-19. În cadrul acestor proiecte, China este puternic implicată și este alături de OMS, pentru a putea identifica lanțul infectărilor.

Chiar dacă cercetătorii din China au inițiat deja astfel de proiecte, OMS este de părere că rezultatele nu sunt concludente și nu au un răspuns concret, în peisajul pandemiei. Este necesară elaborarea unui studiu mult mai amplu și în detaliu, pentru a putea începe căutările primelor cazuri confirmate de Covid.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a declarat că o echipă de cercetători se află deja în China, pentru a iniția studiul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here