S-au împlinit 5 ani de la tragedia Colectiv

0
179

Azi, 30 octombrie 2020 se împlinesc 5 ani de la tragedia care a marcat o țară întreagă. Este vorba de incendiul de la Colectiv care a lăsat foarte multe familii îndoliate.

În urma incendiului au decedat pe loc 26 de persoane, urmând ca mai multe victime internate să își piardă viața după trei luni de la incident. Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma accidentului a ajuns la 65.

Anul acesta este pentru prima dată când se comemorează tragedia, ziua de 30 octombrie a fost declarată „Ziua pacientului cu arsuri”. Azi, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevedea decontarea pe viață a tratamentelor de care au nevoie victimele de la Colectiv.

Chiar dacă au trecut 5 ani, autoritățile nu au învățat nimic, s-a încercat repararea sistemului, numărul de paturi pentru marii arși s-a dublat dar din păcate este insuficient.

Majoritatea victimelor care au decedat în urma spitalizării, au fost infectați cu diferite bacterii, germeni și microbi care le-au adus sfârșitul. În urma unei anchete s-a descoperit faptul că dezinfectanții folosiți erau de fapt și de drept diluați de 10 ori.

Mai multe persoane au fost condamnate la ani de închisoare dar niciunul nici până acum nu și-a ispășit pedeapsa, ba chiar fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone care a fost condamnat la 8 ani și 6 luni anul acesta a candidat din nou și a câștigat votul bucureștenilor la Sectorul 5.

Victimele tragediei au primit din partea condamnaților sume foarte mari de bani sub forma de daune morale și daune materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here