MAI a decis schimbarea uniformelor pentru polițiști

0
91

S-a decis schimbarea echipamentului polițiștilor. Chestorii și comisarii șefi vor purta pe timpul verii șepci iar pe timpul iernii căciuli din blană naturală de astrahan sau caracul. Această decizie a fost luată de  Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Acestă decizie a fost luată după ce mai mulți angajați din cadrul poliției s-au plâns de calitatea inferioară a uniformelor și unele obiecte vestimentare nu sunt gândite cum trebuie și le pot pune viața în pericol, în cazul unui atac.

Mai mulți agenți ai poliției au fost deranjați de caschete deoarece îi încurca la alergare iar cravata în putea pune în mare încurcătură în cazul unei lupte corp la corp. Au existat mai multe critici și la adresa pantofilor care prezintă găurele pentru vară.

Totodată s-a propus interzicerea închirierii uniformelor pentru filme sau alte activități. MAI a explicat că tariful cu care sunt închiriate uniformele nu acoperă costul achiziției acestora deoarece uniformele închiriate au o mulțime de talii și mărimi și nu mai pot fi reutilizate pentru alte închirieri. Pe de altă parte uniformele închiriate nu pot fi date în folosință agenților deoarece nu mai sunt într-o stare calitativă bună, astfel se constituie un stoc cu materiale care nu sunt folositoare poliției, a declarat MAI.
 [ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here