O nouă măsură adoptată pentru șoferii profesioniști

0
136

O nouă măsură a fost adoptată pentru șoferii profesioniști, aceștia vor fi scutiți de la impozitul pe venit și vor avea salariul asemenea persoanelor din construcții 3.000 de lei până la data de 31 decembrie 2028, fără să plătească contribuții la sănătate sau pensii. Acesta este un proiect legislativ care a fost propus de PSD și a fost adoptat miercuri de Senat.

Pentru a putea intra în vigoare trebuie să fie adoptat de Camera deputaților și promulgat de șeful statului. În acest moment se duce lipsă de peste 45.000 de șoferi profesioniști, cât și de un număr destul de mare de vatmani. Datorită lipsei forței de muncă operatorii de transport nu au putut opera întregul parc de autovehicule.

Este vorba de transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători, alte transporturi terestre de călători și transport de marfă.

Se va modifica astfel Codul Muncii stabilindu-se un salariu de bază minim brut pentru șoferii profesioniști de 3.000 de lei lunar pentru un program normal de muncă.

Totodată aceștia vor fi scutiți de la contribuția pentru fondul de pensii administrat privat până la data de 31 decembrie 2028.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here