Este activ codul galben de ploi în jumătate din ţară

0
86

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a împărtăşit o atenţionare de cod galben de ploi şi descărcări electrice. De acest cod galben va fi afectată aproape jumătate din ţară.

În Crisana, Maramureş, Banat, Transilvania, precum şi în nordul Moldovei, dar şi în zonele de deal şi de munte, se vor desfăşura instabilităţi atmosferice accentuate, care se manifesta prin ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii, dar şi vânt puternic, care va atinge viteze cuprinse între 65-75 km/h

Volumul de apă va depăşi 25-30 l/mp şi izolat 40l/mp. Vremea rea se va manifesta în nord-vestul ţării, încă din a doua parte a zilei de sâmbătă.

În zonele de câmpie este anunţată o vreme cu disconfort termic accentuat, indicele de temperatură şi umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

În decursul zilei de duminică, mai exact în zona vestică, nordică şi centrală vremea se va răci semnificativ. În zonele Sud-estice indicele critic de 80 de unităţi se va menţine. ANM a anunţat că prognoza prezentată mai sus este valabilă până la ora 19:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here