Femeia care a fost înmormântată fără protocol Covid chiar dacă prezenta simptome

0
96

Cazul femeii decedate care  a fost declarată pozitiv, după ce i s-a recoltat o probă exudat deși nu era prevăzut în metodologie, a ajuns la un deznodământ. Familia acesteia a refuzat să ridice corpul femeii într-un sac, așa cum prevede legea în vigoare pentru bolnavii de Covid-19. Femeia va fi înmormântată după obiceiurile creștinești.

Soțul femeii a venit în data de 20 august să ridice corpul soției, pentru a-l înmormânta creștinește. Acesta a declarat că totul s-a rezolvat datorită faptului că a apelat la un avocat care a cerut explicații de la IML cât și de la DSP. Institutul de medicină legală a prelevat o probă exudat după 70 de ore de la confirmarea decesului acesteia, deși protocolul nu prevede acest lucru. La o persoană decedată se va preleva probă din țesutul pulmonar pentru efectuarea testului pentru Covid-19.

Femeii i s-au prelevat atât probe nazo-faringiene cât și țesut pulmonar. La momentul în care ambulanța și-a făcut apariția la locuința celor doi soți, aceasta prezenta simptome precum tuse, conform fișei întocmite de salvare, deși personalul medical a găsit-o pe femeie inconștientă. Soțul nu le-ar fi spus că avea asemenea simptome.

Rezultatul de la exudat a fost pozitiv însă cel din țesutul pulmonar a fost negativ. Reprezentantul DSP Dolj, Ştefan Popescu a declarat că: timpul a rezolvat totul deoarece rudele au stat în carantină, iar în cazul cadavrului a fost la fel. După ce a expirat carantina, cadavrul a putut fi înmormântat în mod obișnuit, deoarece nu mai prezenta un risc de infecție pentru celelalte persoane.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here