Craiova – investiție de 23 de milioane de Euro. Vezi unde se duc banii.

0
123

Luni, Primăria Craiova a anunțat că trei spitale vor fi dotate cu aparatură necesară luptei contra coronavirusului. Valoarea investiției este aproximativ 23 de milioane de euro care provin din fonduri europene.

Cele trei spitale care vor trece prin procesul de modernizare sunt: Spitalul de Infecțioase „Victor Babeș”, spitalul Filantropia și spitalul de Neuropsihiatrie. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunțat că cele trei proiecte au fost aprobate.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Craiova a primit fonduri în valoare de 10 milioane de euro și va achiziționa o linie de testare pentru Covid-19 formată dintr-un Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici şi pregătire pre-PCR cât și kiturile necesare, ventilatoare, injectomate, monitoare, paturi ATI, aparate de radiologie, ecografe, camere cu termoviziune, tuneluri pentru dezinfecţie prin nebulizare, CT (Computer Tomograf) şi sisteme de filtrare aer şi dezinfecţie prin nebulizare.

Spitalul Filantropia a primit fonduri de 10 milioane de euro cu care se vor achiziționa echipamente de protecție necesare cât și o linie de testare pentru coronavirus și o autosanitară, patru ecografe, un mamograf cu tomosinteză şi un Computer Tomograf.

Pentru Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova s-au alocat fonduri în valoare de 3 milioane de euro din care se vor achiziționa monitoare de funcții vitale mobile, injectomate,lămpi bactericide UV pentru suprafeţe (mobilă), lămpi bactericide pentru sterilizarea aerului, aspiratoare chirurgicale, defibrilatoare, detector de vene, sterilizatoare medicale de aer, EKG-uri portabile, noptiere cadru metalic antivătămare, paturi cu protecţie laterală şi sistem de ridicare mecanic.

Cele trei proiecte au o durată de aplicare de maxim un an de la aprobare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here