Caz șocant în Craiova. Nu și-au putut înmormânta mama. Partidele politice intervin

0
131

Caz șocant în Craiova. Nu și-au putut înmormânta mama. Partidele politice intervin

𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒕𝒖𝒍 𝑫𝒂𝒏𝒊𝒆𝒍 𝑰𝒐𝒏𝒂𝒔̦𝒄𝒖, 𝒑𝒓𝒆𝒔̦𝒆𝒅𝒊𝒏𝒕𝒆𝒍𝒆 𝑷𝑷𝑼 (𝒔𝒐𝒄𝒊𝒂𝒍-𝒍𝒊𝒃𝒆𝒓𝒂𝒍), 𝒂𝒍𝒂̆𝒕𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒄𝒐𝒏𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒇𝒊𝒍𝒊𝒂𝒍𝒆𝒊 𝑫𝒐𝒍𝒋, 𝑴𝒂𝒓𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒔𝒕𝒂𝒄𝒉𝒆 𝒔𝒊 𝑮𝒂𝒃𝒊 𝑪𝒊𝒖𝒍𝒖, 𝒔-𝒂𝒖 𝒊𝒎𝒑𝒍𝒊𝒄𝒂𝒕 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒏𝒂𝒍 𝒔̦𝒊 𝒂𝒖 𝒓𝒆𝒛𝒐𝒍𝒗𝒂𝒕 𝒔𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕̦𝒊𝒂 𝒅𝒊𝒏 𝑫𝒐𝒍𝒋, 𝒖𝒏𝒅𝒆 𝒐 𝒕𝒂̂𝒏𝒂̆𝒓𝒂̆ 𝒆𝒓𝒂 𝒊̂𝒎𝒑𝒊𝒆𝒅𝒊𝒄𝒂𝒕𝒂̆ 𝒔𝒂̆ 𝒊̂𝒔̦𝒊 𝒊̂𝒏𝒎𝒐𝒓𝒎𝒂̂𝒏𝒕𝒆𝒛𝒆 𝒎𝒂𝒎𝒂.

Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) a lansat recent campania „STOP ABUZURILOR!”. Această inițiativă vine în urma controversatului caz din Dolj, unde o tânără nu a putut să își înmormânteze mama, deoarece DSP Dolj susține că aceasta ar fi avut Covid, în ciuda faptului că toate testele au ieșit negative.

Aurelia Mădălina Stamate, în vârstă de 51 de ani, cunoscută cu diverse probleme de sănătate, a decedat pe data de 1 august. DSP Dolj a anunțat că femeia ar fi fost infectată cu Covid-19, rezultat ieșit în urma a două testări, din plămâni și din nas. Prima probă a fost negativă, iar cea de-a doua, cea necroptică nazo-faringiană, a fost pozitivă. Astfel, DSP Dolj a decis ca femeia să fie înmormântată conform procedurilor legate de Covid-19.

În acest context, reprezentanții PPU-sl au demarat inițiativa „STOP ABUZURILOR!”. În ultimele două zile, aceștia s-au prezentat personal la autoritățile din județul Dolj, reușind să rezolve problema, iar fiica decedatei să își poată lua mama acasă, pentru a efectua procesiunea religioasă.

„Ce s-a întâmplat acolo mie mi-a arătat un singur lucru. Că omul de rând, care nu are posibilități, nu are absolut nicio șansă să își rezolve cauza. Se lucrează cu teamă, dezorganizat, nimeni nu știe ce are de făcut, nimeni nu vrea să își asume ceva. De aceea am lansat campania noastră, tocmai pentru a-i ajuta pe cei care nu au speranțe să răzbată singuri”, a precizat Daniel Ionașcu.

Chiar dacă vorbim de un singur caz izolat, cei implicați s-au lovit în aceste două zile de alte nereguli din partea autorităților. De excemplu, membrii familiei femeii decedate au fost izolați la domiciliu 14 zile, sub paza poliției. Aceștia nu au fost testați de Covid, ținând cont de faptul că era un caz special, și anume, aveau un deces în familie. Mai mult decât atât, nicio autoritate a statului nu s-a asigurat că familia primește minimul de alimente și produse de uz casnic, în situația în care unul dintre membrii este un bebeluș în vârstă de 3 luni, nepotul decedatei.

Chiar dacă situația a fost rezolvată într-un final, avocatul Daniel Ionașcu, în numele familiei care a fost supusă acestui abuz, va continua demersurile pentru demiterea celor vinovați.

Sesizările pot fi făcute la numărul de telefon 0771.679.954 și online, pe adresa de email stopabuzuri@ppusl.ro, iar acestea vor fi preluate de juriștii partidului, care la rândul lor vor sesiza autoritățile competente. Campania se desfășoară la nivel național, cu implicarea tuturor organizațiilor locale ale PPU (social-liberal).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here