Dosarul de la DIICOT ce privește afacerile italianului Emilio, bate pasul pe loc

0
79

În urmă cu aproximativ cinci ani, italianul Vincenzo Ioele așa zisul Emilio a declanșat un scandal imobiliar Craiova. Mai mulți clienți ai acestuia care au fost păcăliți au depus plângeri penale la poliție cât și la parchet. Toate plângerile s-au transformat într-un dosar la DIICOT Craiova.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) bate pasul pe loc. În anul 2017 se vorbea despre afacerile imobiliare ale acestuia, care au rezultat într-un scandal uriaș. Mai mule persoane cum ar fi: oameni de afaceri, funcționari, avocați, judecători și procurori, au căzut pradă acestuia.

Afacerea denumită „Blocul procurorilor” a fost derulată sub același format. Emilio a construit un bloc lângă catedrala ”Sf. Dumitru”, în zona centrală a orașului Craiova. Unde mai multe persoane care fac parte din lumea bună a orașului au achiziționat apartamente, printre aceștia se numără doi procurori DNA Craiova.

Proprietarul terenului de sub bloc, italianul Stefano Pizzingrilli s-a simțit înșelat și a pornit un război judiciar cu acesta. Oamenii care au cumpărat apartamentele au trebuit să achite și banii pentru terenul pe care se afla blocul.

O altă afacere a italianului se referă la un bloc construit pe strada Împăratul Traian, în centrul istoric al Craiovei. Pentru  a face proiectul imobiliar, fostul proprietar a demolat câteva clădiri fără autorizație, pentru care s-a întocmit dosar penal. pentru ridicarea blocului a fost nevoie de  un aviz din partea Ministerului Culturii deoarece în zonă se află monumente istorice. Pe acesta l-au obținut în condiții bizare.

În anul 2015 au fost întocmite peste 20 de dosare penale, care s-au cumulat într-un singur dosar. Toate plângerile au fost preluate de DIICOT, iar în 2016 a început urmărirea „în rem” pentru constituirea unui grup infracțional organizat și înșelăciune.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here