Semnalul tras de șeful secției Covid-19 din Timișoara cu privire la riscul infectării de pe litoral

0
115

Șeful secției Covid-19 de la spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea virusului pe litoral. Acesta se bazează pe bunul simț al oamenilor pentru ca să se vadă o scădere la numărul infecțiilor.

„Există speranța ca numărul de infectări să scadă, sperăm să vedem niște efecte ale conștiinței omului. Altfel va fi nevoie să închizi tot restaurante, cluburi, baruri și chiar plajele, deoarece acestea sunt focarele de contaminare. Pe unii oameni nu îi interesează, se uită cât este amenda și oricum câștigul lor este mult mai mare și preferă să plătească. Nu îi interesează că pot să transmită virusul. Cel mai grav este că unii doresc ca lumea să se îmbolnăvească. Noi transmitem mereu că nu mai avem locuri, dacă lumea nu înțelege, ce pot eu să spun? Vin foarte multe persoane contaminate după ce și-au petrecut concediul în România. Cei mai mulți vin de pe litoralul Mării Negre, pentru că nu se respectă nicio regulă. Lumea de acolo spun că toate acestea sunt numai prostii. Dacă vrei să te duci trebuie să dai dovadă de puțină responsabilitate și puțină grijă. Dar alții pur și simplu se distrează mai mult decât în ceilalți ani”, a declarat Virgil Musta, Șeful secției Covid-19 de la spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Medicul spune că în aceste momente se vede cel mai bine educația oamenilor. „Oamenii care au fost educați că trebuie să ai grijă de semenul tău, nu o să aibă atât de multe frustrări. Dacă ai fost educat să fii egoist o să te intereseze doar de propria persoană. Educația este baza”., a mai adăugat acesta.

Județul Timiș este unul dintre cele mai afectate, aproximativ 2.000 de cazuri au fost confirmate de la începutul pandemiei.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here