Legislația privind mașinile cu volan pe dreapta se schimbă complet

0
138

Mașinile cu volan pe partea dreaptă vor fi interzise începând cu data de 1 ianuarie 2021, ca efect al procesului de Brexit prin care trece în acest moment Marea Britanie. Autoturismele care prezintă volan pe partea dreaptă nu vor mai putea trece  ITP-ul, astfel deținătorii de mașini vor trebui să investească o sumă destul de mare ca să schimbe volanul și comenzile pe partea stângă.

De asemenea, autoturismele care provin din Regatul Unit nu vor mai putea fi înmatriculate în România din cauza legii care va intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2021. Dacă Anglia nu va mai prelungi perioada de tranziție după Brexit toate aceste vise negre vor putea deveni realitate.

Mașinile care provin din Anglia sunt la mare căutare mai ales de persoanele care își doresc să achiziționeze o mașină second-hand la un preț foarte mic, chiar dacă pericolul când conduci crește semnificativ, datorită poziționării neadecvate a volanului. Astfel se provoacă o mulțime de accidente anual, unele soldate cu victime.

Anul trecut s-au înregistrat 45 de decese provocate de accidente rutiere în care erau implicate o astfel de mașină. În peste 90%  din cazuri vina a fost a conducătorului auto care conducea un automobil cu volan pe partea dreaptă. Instructorii auto consideră că aceste mijloace de transport sunt un adevărat pericol pe străzile din România.

În ultimii ani au fost aduse o mulțime de mașini de acest fel, datorită cerinței foarte mare din partea oamenilor din România care nu se gândesc la consecințele pe care poate să le aducă conducerea unui astfel de autoturism și mai ales că își pun viața în pericol cât și a celor cu care se află în mașină, chiar a pietonilor sau participanților la drum care pot suferi în urma unui astfel de incident.

Mai bine investești într-un autoturism în care să știi că ești sigur sau nu ai pe conștiință că ai accidentat pe cineva sau chiar ucis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here