Concert la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”

0
127

Vineri, 17 Iulie 2020, ora 20:00 în Teatrul de Vară situat în parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova este aşteptată Orchestra Simfonică a Filarmonicii Oltenia. La concert este aşteptat dirijorul Alexandru Iosub şi soliştii Victoria Stan şi Ciprian Ion.

Programul concertului

Wolfgang Amadeus Mozart: Uvertura operei „Răpirea din serai”
Franz Schubert: Simfonia numărul 5 în Si bemol major, D. 485
Johnann Joachim Quantz: Concertul în Sol minor pentru 2 flaute şi orchestra de cameră.

Concertul de vineri îl va avea ca dirijor pe specialistul Alexandru Iosub, propriul dirijor al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „Oltenia”, o legendă a muzicii Olteniei. Vineri se va deschide concertul la ora 20:00, cu uvertura operei „Răpirea din Serai”, formată de Mozart după modelul operei din Italia. Ciprian Ion şi Victoria Stan sunt cei doi solişti ai Craiovei, aceştia vor interpreta Concertul în Sol minor pentru 2 flaute compus de Joachim Quantz. Evenimentele serii se sfârşesc cu o poetizare în Si bemol major, interpretata de Simfonia a 5-a de Franz Schubert.

Alexandru Iosub a terminat în anul 1997 Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi Academia de Muzică din Bucureşti. Pentru a se perfecţiona în domeniul dirijatului, Alexandru Iosub l-a avut ca profesor pe maestrul Constatin Bugeanu. În perioada 1977 – 1981 a făcut parte din Orchestra Filarmonicii „Mihai Jora” din Bacău, unde a fost volonist. Activităţile sale muzicale din Craiova au început în anul 1989 şi până în prezent acesta a făcut istorie pentru muzica din Craiova. Între anul 1981 şi 1998 a fost dirijor al Operei Române Craiova, iar din anul 1998 până în 2020 a fost dirijor al Filarmonicii „Oltenia”. Din anul 1995 a fost profesor de vioară la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. Celebrul artist s-a făcut cunoscut şi ca un bun compozitor după ce a scris muzică de scenă pentru Opera Română Craiova şi Teatru de Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova. De-a lungul carierei artistul Alexandru Iosub s-a bucurat de un real succes.

Victoria Stan, născută în Craiova, tot aici a învăţat primele noţiuni muzicale. A învăţat la Liceul de Artă „Marin Sorescu” şi l-a absolvit în anul 1985. Eugen Pirvu şi Ady Gugu au fost profesorii care au îndrumat-o pe Victoria Stan să înveţe la secţia flaut. Artista a continuat studiile în Cluj-Napoca la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, în clasă la celebrul profesor universitar Gavril Costea. În anul 1996 a devenit şeful flautului al Orchestrei Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Pe parcursul carierei, artista a câştigat multe premii la concursuri organizate în România. Aceasta s-a remarcat printr-o carieră bogată, participând la numeroase concerte nu doar în ţară, cât internaţional în Olanda şi Italia. În anul 2012 a câştigat un concurs important, de doctor în muzică la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Ciprian Ion s-a născut în anul 1975, în Ploieşti. Primul instrument la care a învăţat să cânte a fost chitara. La Şcoala de Muzică din Ploieşti a studiat oboiul şi flautul. Pe parcursul liceului, a câştigat multe premii muzicale, printre care locul 2 în anul 1992 şi primul loc în anii 1993, 1994. Acesta a avut concerte şi în Danemarca, Franţa şi Anglia. Consiliul Judeţean Prahova i-a oferit o diplomă artistului în semn de recunoştinţă pentru cariera deosebită în domeniul muzicii. Din anul 2000 este artist instrumentist în Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova.

Intrarea la concertul din Teatrul de vară al Parcului „Nicoale Romanescu” se face pe bază de invitaţii sau rezervări la numărul de telefon 0251 414 698 .

Invitaţiile le găsiţi la:

– Agenția de bilete a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, din Calea Unirii Nr. 16, luni – vineri, orele 08:00 – 16:00;

– Teatrul de Vară din Parcul “Nicolae Romanescu”, vineri, între orele 19:00 – 20:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here