Directorul OMS : “ Carantina, singura opțiune este în situațiile ….”

0
145

Carantina pare să fie singura soluție în anumite zone potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Instituția ne atenționează că s-ar putea să ne întoarcem la restricții din cauza numărul mare de îmbolnăviri.

Directorul OMS a atenționat că dacă statele nu vor lua măsuri în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri de coronavirus și nu se vor adapta cum trebuie în privința virusului, nici nu o să ne putem imagina ca acesta să dispară.

Sfatul nostru a fost acela ca statele să se deschidă lent, treptat. Să aștepte între diferitele faze ale deschiderii, pentru a se asigura că datele pe care le au despre virus sunt corecte și clare; să fie gata să facă un pas în spate sau unul în față, în funcție de ce spun datele și să accepte realitatea că, în situația actuală, este puțin probabil să putem eradica sau elimina acest virus.”, a preciazt acesta.

Carantina a fost declarată neconstituțională, în România

Peste 532 de pacienți testați pozitiv dar asimptomatici au fost externați din spital, la cerere. Reținerea bolnavilor în spitale nu mai este posibilă după ce s-au declarat neconstituționale anumite măsuri luate de guvern în timpul epidemiei de    Covid-19.
În prezent se lucrează la o lege care să prevadă carantinarea bolnavilor testați pozitiv dar sunt asimptomatici. Comisia Senatului va relua discuțiile luni în această privință.
În acest moment în România sunt 32.535 de cazuri confirmate cu Covid-19. Dintre persoanele testate pozitiv, 23.387 au fost externate, sunt 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here