O mulțime de elevi riscă să nu se mai întoarcă niciodată la școală

0
144
education, elementary school, learning and people concept - group of school kids with teacher sitting in classroom and raising hands

Un număr de aproximativ 10 milioane de elevi de pe întreg globul s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată la școală datorită efectelor negative produse de pandemia de Covid-19, asupra economiei.

O mulțime de elevi se aflau deja în afara sistemului educațional dinaintea tragediei provocate de coronavirus. În acest moment 1,6 miliarde de copii au fost nevoiți să nu mai meargă la cursuri datorită izolării provocate de pandemie.

Este pentru prima dată când în sistemul educațional se întâmplă așa ceva, o generație de elevi a fost martori la felul în care programul educațional a fost bulversat.

Se estimează că un număr aproximativ de 9,7 milioane de elevi riscă să părăsească definitiv școala până la finalul anului și se face apel la guverne in vederea de donații, pentru a se face față acestei situații.

În cazul a mai multor state precum cele din Africa Centrală și de Vest, precum și Yemen și Afghanistan, elevii se luptă cu riscul de nu se mai întoarce niciodată la școală mai ales în rândul fetelor.

Criza educațională ar putea avea efecte de lungă durată asupra copiilor. În cel mai rău scenariu guvernele vor atribui banii altor domenii, nu pentru educație ca răspuns pentru pandemia de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here