Vezi în ce Spital Județean nu mai sunt locuri pentru pacienții COVID

0
89

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat că este o situaţie grea, dar va face tot posibilul să găsească aparatură pentru încă trei saloane, asta înseamnă 6 locuri noi, astfel încât spitalul va ajunge la un total de 24 de locuri.

Dacă numărul de infectaţi va creşte în următoarea perioadă, noii pacienţi vor fi transportaţi la spitalul COVID din Târgu Cărbuneşti.

Nici spitalul din Târgu Cărbuneşti nu stă mai bine la numărul de bolnavi, de această dată avem 62 de pacienţi internaţi, iar 7 dintre aceştia sunt internaţi la Secţia ATI, care are un total de 15 locuri. Spitalul în total are 200 de locuri pentru pacienţii infectaţi cu Covid 19.

Statisticile arată că după data de 20 Iunie, numărul de îmbolnăviri cu Covid 19 a început să crească. Cazurile vor continua să crească şi în următoarea perioadă, anunţă directorii spitalelor.

Constantin Tarziu, directorul spitalului COVID din Târgu Cărbuneşti, a depus în aceste zile o solicitare de fonduri la Ministrul Sănătăţii, in care a explicat faptul că spitalul se confruntă cu lipsă de materiale şi medicamente. Costurile se ridică la 300.000 de lei pe lună pentru achiziţia acestora.

În acest moment în România sunt 29,223 pacienţi confirmați cu Covid 19, 20,213 pacienţi vindecați, 1,768 decedaţi şi nu mai puţin de 7,242 cazuri active. O statistică îngrijorătoare dacă ne uităm la bilanţul noilor îmbolnăviri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here