Stadionul de atletism din Craiova este gata de folosire.

0
138
Stadionul de atletism din craiova

Construcţia Stadionului de atletism din Craiova este aproape de finalizare. Această arenă este unică în România, construcţia a început în urmă cu un an, iar acum este gata pentru folosire.

Mihai Genoiu, primarul Craiovei, a vizitat astăzi arena pentru a vedea ultimele detalii, înainte ca stadionul să înceapă să fie folosit. Această arenă este proprietatea municipiului Craiova şi poate fi folosită de oricine plăteşte pentru folosirea ei. Stadionul a costat nu mai puţin de 10 milioane de euro şi a fost plătit în întregime din bugetul local.

Stadionul este gata să fie folosit pentru competiții interne sau internaționale. Astăzi a fost prezentată Federației Române de Atletism, întreaga bază sportivă și potențialul acesteia. Două piste sunt gata de utilizare, una de 400 de metri şi una de 200 de metri, prima fiind gata pentru competiţii care au standarde înalte. Ambele au în dotare instalația de nocturnă.
De asemenea, sistemul audio de înaltă calitate va asigura evoluţia într-un ambient plăcut pe terenul de competiții. Toate utilităţile sunt noi şi se găsesc atât pe pista mare, cât şi pe stadionul de warm up.

Vestiarele și cabinele sunt gata să fie folosite de sportivi, dar şi de ceilalţi membri ai echipelor, fiind un stadion complex. La etajul 1 se găseşte o sală de forţă, iar stadionul are nu mai puţin de 5.000 de locuri şi este amplasat lângă celebrul Complex Sportiv „Ion Oblemenco “.

Craiova este singurul oraş care oferă Atletismului din România un stadion complex care poate fi folosit în orice competiţii. Construcţia a început în anul 2019 şi mai sunt doar câţiva paşi până va fi finalizat. Imediat după ce va fi finalizat, primarul Craiovei, Mihai Genoiu, a spus că într-o scurtă perioadă această arenă va construi viitorii campioni mondiali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here